Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan Bir SEC Zaferi Daha: Suçlamalar Düştü, XRP Fiyatı Yükselişe Geçti!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple (XRP) kurucusu ve CEO’su hakkındaki suçlamalardan vazgeçtiğini duyurdu.

SEC, Ripple davasında bir geri adım daha attı. Düzenleyici kurum tarafından 19 Ekim günü mahkemeye sunulan bir dosyada, Ripple kurucusu Brad Garlinghouse ve CEO Chris Larsen hakkındaki dolandırıcılık, yardım ve yataklık gibi iddiaların tümünün geri çekildiği görüldü.

SEC, yönetici ikiliyi federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etme noktasında Ripple şirketine yardım ve yataklık yaptığını iddia ederek yaklaşık 3 yıl önce davaya dahil etmişti. Atılan bu geri adımla birlikte kurucu ve CEO tümüyle temize çıkmış oldu. Ek olarak gelecek yıl nisan ayında ikili hakkında yapılması planlanan duruşma da iptal edilmiş oldu. Dava bundan sonra sadece Ripple şirketi ve faaliyetleri özelinde ilerleyecek.

Yargıç Analisa Torres‘in geçtiğimiz temmuz ayında Ripple davası hakkında verdiği karar olumlu yorumlanmıştı. Torres, bireysellere yapılan XRP satışının yasaları ihlal etmediği fakat kurumsallara sunulan XRP hizmetinin menkul kıymet yasaları çerçevesinde suç olduğunu belirtmişti.

Ripple 3 – 0 SEC

Konu hakkında açıklamada bulunan Ripple kurucu ortağı Brad Garlinghouse, üç yıldır devam eden bu suçlamaların en başından beri asılsız olduğunu belirtirken SEC’ye karşı Ripple cephesinin kazandığı üçüncü zaferi sevinçle kutladı:

Ripple:3 – 0 SEC. Yaklaşık üç yıldır Chris ve ben, siyasi bir gündemi olan haydut bir düzenleyicinin asılsız iddialarına maruz kaldık. Offshore’da müşteri fonlarını çalan suçluları aramak yerine SEC, siyasi iyilik peşinde koşan borsaların değil, iyi adamların peşine düştü. SEC, SBF gibi kuruluşlarla gizlice buluşurken gözünü sürekli toplardan uzak tuttu; ABD’li tüketicileri ve işletmeleri korumada defalarca başarısız oldu. Kaç milyon vergi mükellefinin doları boşa gitti? Sonunda haklı çıkmak güzel bir duygu.

XRP fiyatında yükseliş

Ripple’ın SEC karşısında ki bu kısmi zaferi geçtiğimiz sefer olduğu gibi bu seferde fiyatta ani bir yükselişi tetikledi. XRP, kısa sürede %8’den fazla yükselerek 13 Temmuz tarihinden bu yana tek bir günde sergilediği en iyi performansı göstermiş oldu. 13 Temmuz günü, bireylere yönelik satışının yasalar kapsamında suç olmadığının duyurulmasıyla birlikte XRP tek bir günde %70’den fazla yükselmişti.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle kısa sürede %8,3 yükselen XRP, 0,488 dolar seviyesinden 0,528 dolara ulaştı. XRP, yazım esnasında 0,51 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!