Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan David Schwartz: Lightning Network Bitcoin İçin Her Şeyi Değiştirebilir

Ripple bünyesinde Ana kriptografi uzmanı olarak çalışan David Schwartz, Almanya, Berlin’de yapılan BlockShow 2018 Europe şovunun bir parçasıydı. Ünlü CNBC sunucusu Ran Neu-Ner etkinlik kapsamında bir talk show sundu ve David ile beraber dört kullanıcı ile söyleşi yaptı.

David talk show’a XRP token’inin kullanım alanlarını anlatarak başladı. Ripple XRP’yi uluslararası sınır ötesi ödemeler için kullanılan aracı bir varlık olarak görüyor. Bu işlemleri yapmak için eski usul aracı bankacılık sistemlerini devreye sokup bir sürü işlem masrafı ödemek yerine, XRP kullanılarak yapılan uluslararası transferler 5-6 saniye gibi kısa bir sürede ve çok yüklü miktarlar olmadan gerçekleştirilebilmekte.

David bunlara ek olarak XRP cüzdanının Bitcoin‘in yaptığından farklı olarak merkeziyetsizlik sisteminin bütün özelliklerine sahip olduğunu ve %51 saldırısı gibi saldırılara karşı korunduğunu, hatta daha yüksek işlem oranına sahip olduğunu bile ifade etti.

Ran bu sözlerine üzerine Bitcoin’in geleceği hakkında bir soru sordu:

”Bitcoin işe yaramaz ve eski moda bir teknoloji olma riski ile karşı karşıya mı?”

David lider kripto para biriminin  geçmişte yaşadığı bütün Bitcoin ve Bitcoin Cash tartışmalarını göz önüne alarak Bitcoin’in yeni bir kullanım alanı bulması gerektiğini vurguladı.

David:

Lightning Network Bitcoin’in yeni bir kullanım alanı ve tasarruf aracı alanı bulma konusunda çektiği zorluktan dolayı ezber bozan bir yenilik. Bitcoin Cash’in blockchain üzerinde daha fazla işlem yapabilmesine karşın, yapabileceği işlem hacmi nedeniyle Bitcoin’in çok iyi bir değişim aracı olmamasını sağlayan bazı sınırlamaları mevcut. ”

Başarılı geliştirici buna ek olarak Bitcoin’in ne şekilde evrim geçireceğini bilmediğimiz için küçük seviyedeki detayların fark edilmesinin de zor olduğunu ifade etti.

David, XRP’nin günümüzdeki diğer dijital varlıklardan hangi yönleriyle ayrıldığı hakkındaki görüşlerini de paylaştı.

Dijital varlık transferi, itibari para yerine onların sahip olduğu gerçek değeri transfer ederek dönüşümsel bir fark yaratmakta. Dijital varlık transferleri dünyanın çeşitli yerlerinden para değiş tokuş işlemlerini çok kolay bir hale getirdi. David’e göre blockchain endüstrisinde başarılması en zorlu görevlerden bir tanesi ödeme yapma konusuna odaklı kullanım alanlarından oluşmakta.

”Rakamları ayarlamak kolay ancak bundan sonra karşınıza çıkan problem gerçek değeri aktarmadığınız için ortada bir karmaşa yaratmış olmanız.”

Blockchain işlemleri ile itibari para işlemleri arasındaki en büyük fark güvenilirlik eksikliği sorunu.

Crypto Dan isimli Twitter kullanıcısı – ki görünüşe göre kendisi aynı zamanda bir David hayranı – konu hakkında şu yorumda bulundu:

”@JoelKatz‘ı (David Schwartz) dinlemeye bayılıyorum. #XRP hakkında gaza gelmeme gerek yok çünkü bu konuda gerçek bir inanca sahibim ANCAK o onu konuşurken dinlediğim her an beni gaza getiriyor…”

Başka bir Twitter kullanıcısı olayı biraz daha ileri götürüp şu yorumda bulundu:

”Çooook iyi! Onu dinlemeye aşığım. David’in bir bardak sütü nasıl koyacağımızı anlatmasını bile dinleyebilirim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment