Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung SDS Nexfinance İsimli Blockchain Finansal Platformunu Piyasaya Sürdü

Elektronik devi Samsung’un bilgi teknolojileri kolu Samsung SDS, finansal kurumlar için olan Nexfinance isimli en son blockchain platformunu tanıttı.

Samsung SDS’nin açıklamalarına göre, yeni blockchain platformu mevcut teknolojiler ile, büyük veri çözümleri, yapay zeka ve akıllı süreç otomasyonu gibi yeni teknolojileri birleştirerek finansal sektördeki şirketlerin dijitalleşme çabalarına yardım etmeyi hedeflemekte.

Yapılan açıklamada Samsung SDS finansal kuruluşlar başkan yardımcısı Yoo Hong-jung şunları ifade etti:

”Samsung SDS kanıtlanmış teknolojiler ile yeni teknolojileri birleştiren bir platform olan Nexfinance aracılığıyla kendi dijital finans işini piyasaya sürmeyi planlıyor.”

Şirketin açıklamalarına göre Nexfinance platformu dijital kimlik, finansal danışmanlık, otomatik sigorta ödemeleri ve sanal yapay zeka asistanı gibi hizmetler sunacak. Nexfinance buna ek olarak platform üzerinden üçüncü parti hizmetleri kurmak isteyen müşterilere ve geliştiricilere de açık olacak.

Samsung SDS CEO’su Hong Won-pyo platformun piyasaya sürümü konulu bir basın konferansında şunları ifade etti:

”Sigorta endüstrisi için olan Nexfinance tasarımını tamamladık ve dijital finans endüstrisini değiştirmeye devam edeceğiz.”

Konu hakkındaki detaylar pek fazla olmasa da şirket ayrıca, Samsung Card için blockchain tabanlı bir kullanıcı kimlik doğrulama sistemi kurduktan sonra bu yılki Korea Federation of Banks tarafından üstlenilen bir “ortak sertifikasyon” blockchain projesi gerçekleştirmekte olduğunu da açıkladı.

Nexfinance’den önce Samsung SDS, 2017 yılında kendi blockchain ve bulut çözümü platformu Nexledger‘ı  piyasaya sunuştu. Kasım ayında şirket Seul büyük şehir hükumeti tarafından 2022 yılına kadar şehrin bütün kentsel yönetimini kapsayan bir blockchain teknolojisi yol haritası geliştirmesi için görevlendirilmişti.

Samsung Electronics’in de teknoloji sağlayıcısı olan Samsung SDS Aralık ayında Kore’nin nakliye endüstrisi için 7 ay boyunca ithalat ve ihracat işlemlerini blockchain kullanarak izlemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment