Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Genel Danışmanı Görevinden Ayrıldığını Açıkladı

Ripple’ın Kasım 2016’dan beri genel danışmanlığı yapan Brnly Llyr, görevinden ayrıldığını açıkladı.

Ripple, konuyla ilgili yayınladığı açıklamada Llyr’in şirketteki görevinden ayrıldığıyla ilgili haberleri doğruladı. Ripple sözcülerinden birinin konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Kendisinin bu ekibi oluşturmak için yaptığı her şey için minnettarız. Kendisine sonraki çalışmalarında başarılar diliyor, Ripple ekibi olarak da sektörü geliştirmek için geleceğe odaklanmaya devam ediyoruz.”

Llyr, Ripple ekibine katılmadan önce dört yıl boyunca e-ticaret devlerinden olan eBay’de görev almıştı. Llyr 2015 yılında Paypal’e geçiş yapmıştı.

Yaklaşık iki yıl boyunca şirketin genel danışmanlığını yapmış olan Llyr, artık Ripple ekibinde yer almayacak. Bu arada Ryan Coffey adlı yatırımcının Ripple’a karşı açtığı dava hala devam ediyor. Coffey, açtığı davada Ripple’ın ürettiği XRP tokenının menkul kıymet olup olmadığını sorguluyor.

Ripple’ın XRP adlı tokenları satarak ABD’deki menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini belirten Coffey, bu düşüncesi doğrultusunda Ripple’a, Ripple’ın alt şirketi olan XRP II’ya ve şirketin CEO’su Brad Garlinghouse’a dava açtı. Coffey, XRP’nin tam anlamıyla ‘merkezsiz’ olmadığını ve XRP alım-satımı yaparken 551.89$ değerinde kayıp yaşadığını iddia ediyor.

Coffey’in Ripple’a karşı başlattığı bu dava Kaliforniya’daki bölge mahkemesinde görülmüştü ve mahkeme “iki tarafın da söz konusu meseleyi açıklığa kavuşturan bir araştırma sonucuna sahip olmadığını, mahkemenin araştırmalarının da netice vermediğini” gerekçe göstererek davalı tarafın aleyhine bir karar almamayı tercih etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment