Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zug’un Kripto Vadisi, Erkek Egemen Endüstride Kadınları Öne Çıkarmak İstiyor

Zug’un Kripto Vadisi Birliği (CVA), yönetim kuruluna iki yeni kadın üye ekleyeceğini duyurdu. Söz konusu hamle genellikle erkeklerin çoğunlukta olduğu kripto para endüstrisinde kadınların rolünü arttırmak amacıyla yapılmakta.

CVA temsilcisi Leeanne Abapo Senn konu hakkında şunları ifade etti:

”Biz sadece aynı ”moruklarla”, onların kulüpleriyle ve yakın arkadaşlarıyla devam etmek yerine, herkesin çalışabileceği bir alan yaratmak istiyoruz.”

”Bizim amacımız Kripto Vadisine katkı sağlamış dinamik kadınlarımızı öne çıkarıp, daha güçlü ve daha kapsayıcı bir eko sistem oluşturmak.”

Zug şu an kripto para dünyasının ”Silikon Vadisi” olarak görülmekte. Bölgede 200’ün üzerined kripto para firması mevcut ve bir o kadar da blockchain startup’ı bulunuyor. Zug sahip olduğu düşük vergi oranı ve dostane düzenleyici çerçevesi ile, dünyada kripto para firmaları için cennet haline geldi.

Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan bir araştırmaya göre, kripto para birimlerine yatırım yapan kadınların oranı 6 ayda 2 katına çıkmıştı. London Block Exchange (LBE) isimli popüler bir İngiliz kurumunun yaptığı araştırma, kadınların eskisi kadar sektörden uzak olmadığını ortaya koydu. Kadınlar kripto para birimlerine yatırım oranı 6 ay içerisinde %6 seviyesinden %13’e çıkmıştı. Yatırım oranının geçen yılki %6 seviyesinden %13 seviyesine çıkması demek her sekiz kadından bir tanesinin kripto para birimlerine yatırım yapması demek oluyor.

LBE’ye göre y kuşağı içerisindeki 5 kadından 1 tanesi kripto para birimlerine ilgi duymaya başlamış. Umuyoruz ki bu oran çok daha fazla artarak devam eder.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment