Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Kurucusu Larsen: ‘Silikon Vadisi Treni Çoktan Kaçırdı’

Ripple‘ın kurucu ortaklarından olan Chris Larsen, Money 2020 etkinliğine katıldı ve günümüz teknoloji dünyası hakkında birbirinden farklı açıklamalarda bulundu

Money 2020 Etkinliği

Ripple’ın kurucu ortaklarından olan Chris Larsen, katıldığı etkinlikte Core Innovation Capital’ın kurucusu olan Arjan Schütte ile sohbet etti ve ilginç yorumlarda bulundu.

Ödeme, fintech ve finansal hizmet gibi sektörlerden kişilerin katıldığı Money 2020 etkinliğinde boy gösteren Larsen, bu gibi sektörlerin mevcut ve gelecekteki durumları hakkında konuştu.

Günümüzdeki teknoloji startuplarının durumları hakkında konuşan Larsen, Silikon Vadisi’ndeki şirketlere de değindi. Teknoloji dünyasındaki gelişmelerle birlikte ortaya çıkan olumsuzlukları tabir etmek için kullanılan ‘techlash’ diye bir terim var. Larsen, bu terimin aslında düpedüz gerçekliği yansıttığını düşünüyor.

“Ortada bir techlash olduğu kesin. Silikon Vadisi treni çoktan kaçırdı. Çok hızlı gelişip çok fazla şeye zarar verdiler ve yaptıklarının sonuçlarını umursamadılar. FinTech’in sorun yaşadığı nokta bu. Teknoloji artık hayatımızın her alanına girmiş durumda ve insanlar bundan korkuyorlar.”

Teknolojilerin olumsuz yönlerinden bahseden Larsen, Blockchain’e de değindi. Larsen’e göre Blockchain teknolojisi, hala insanların kafasındaki olumsuz kripto para algısını yıkabilmiş değil. Larsen, bu alanda doğru ve iyi bir şeyler yapmaya çalışan şirketlere örnek olarak Ripple’ı gösterdi.

Larsen, haklarında her ne kadar olumsuz bir algı olsa da kripto paraların zaman içerisinde finans sektörünü olumlu yönde etkileyeceklerine inanıyor. Larsen’e göre kripto paralar gelişirken ve yayılırken, Ripple da bu gelişimi desteklemeye devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment