Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Çek Cumhuriyeti Bankası, Banka Hesabından Kripto Para Alım Satımının Önünü Açtı

Çek Cumhuriyeti tabanlı bir ticari banka, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruda geleneksel finansman özelliklerini kripto para birimi kullanıcıları ile buluşturan yeni online hizmetler başlattığını duyurdu. Expobank CZ, müşterilerinin bundan sonra kripto para al sat işlemleri yapabileceğini, startup firmalara yatırım yapabileceğini ve kendi hesapları ile değerli madenler alabileceklerini açıkladı.

Banka Kripto Paralara Erişim Sağladı

Expobank CZ yaptığı açıklamada Avrupa içerisinde, banka hesapları ile geleneksel bankacılık işlemlerinin yanı sıra, kripto paralar ile ilgili işlemler yapılmasına izin veren ilk banka olduğunu iddia etmekte. NEO isimli bu yeni hizmet temel olarak bankanın online platformu Expobanking üzerine kurulu şekilde hizmet veriyor. Prague Expreess kaynağının aktardığına göre uygulama kullanıcılara kendi finansal aktiviteleri üzerinde – ki bunlara kripto para birimleri ile ilgili olanlar da dahil – tam erişim ve kontrol veriyor.

Expobank hedeflediği bu hizmeti sunabilmek için çok yakın bir zamanda kripto para sektöründen iki şirket ile ortaklık imzalamıştı. Wbtcb ile ile olan ortaklık banka müşterilerinin BTC ile işlem yapıp BTC yatırımı yapabilmesini mümkün kılıyor. Çek medyasına verilen bir basın açıklamasına göre banka müşterileri artık ayrı bir kripto para cüzdanı yaratmak zorunda kalmayacaklar. Bunun yanı sıra onaylı hesap sahipleri için ise günlük işlem limitleri ciddi bir anlamda arttırılacak.

Expobank’ın müşterileri sadece kripto para birimlerine değil, Çek Cumhuriyeti içerisindeki en büyük fon toplama platformu olan Fundlift‘e de kendi hesaplarından para gönderebilecek.

Czech Bank Launches Cryptocurrency-Friendly Services

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment