Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Menkul Kıymet Davasında Önemli Gelişme

Ripple‘ın ABD’de açılan davaları hala hem blockchain firması hem de kripto para birimi XRP için büyük tehdit içeriyor. XRP’nin menkul kıymet ilan edilmesi ve Ripple tarafından yapılan ICO’ların izinsiz menkul kıymet satışı sayılması, Ripple’ın ve XRP’nin değerini sıfıra kadar indirebilir.

Bu da XRP yatırımcılarının dava hakkındaki gelişmeleri pürdikkat takip etmelerine yol açıyor. Ripple aleyhine açılan iki dava, bu haftanın başlarında bir federal yargıç tarafından birleştirildi. Benzer sonuçları ve iddiaları olan iki davanın birleştirilmesi aslında beklenen bir gelişmeydi.

Mayıs ayının başlarında adı sanı pek duyulmayan Porto Riko merkezli Bitcoin Manipulation Abatement (BMA) şirketi tarafından Ripple ve CEO’su Garlinghouse’a açılan ikinci dava aslında şaşkınlık yaratmıştı. Davanın temel odak noktası Ripple’ın ABD federal yasalarını ihlal edip lisanssız XRP token satışı yaptığıydı.

Yargıç Phyllis J. Hamilton, BMA’nın açtığı davanın Bradley Sostack tarafından 2018 yılının Mayıs ayında açılan dava ile birleştirilmesi kararı aldı. Bu durum aslında Ripple’ın elini biraz daha güçsüzleştirirken, davacıların gücünü biraz daha artırmış olabilir.

Yine de ilerleyen tarihlerde görülen duruşmalarda davaya son nokta konulabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment