Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Ödeme Ağına Talep Artıyor

Dünyanın en büyük blockchain şirketlerinden birisi olan Ripple, bir zamanlar sadece XRP kripto para birimi ile tanınırken artık çok daha farklı bir boyuta ulaşmış gibi gözüküyor. Ripple’ın ödeme ağı inanılmaz bir hız ile genişlemeye devam ediyor ve küresel çapta 350 üyeye ulaşıldığı tahmin ediliyor.

San Francisco merkezli startup firması, inanılmaz bir hızla büyüse de bunun XRP için pek faydalı olmadığı görülmekte. Ripple’ın Güney Asya ve MENA bölge temsilcisi Navin Gupta, 22 Mayıs tarihinde yaptığı röportajda Ripple’ın geçen yıldan bu yana 50 ortak daha bulduğunu ve toplamda küresel çapta 350 ortağa ulaştıklarını ifade etti.

Ripple’ın blockchain tabanlı transfer uygulamalarını ve altyapısını her gün kullanan 350’den fazla dev şirket olması, kesinlikle oldukça önemli bir haber. Ripple geçtiğimiz yaz döneminde Moneygram’ın belirli bir hissesini satın alarak aslında ne kadar emin adımlarla ilerlediğini de göstermişti. MoneyGram da artık Meksika’ya yönelik olan ödeme koridorunda havale işlemlerini XRP kripto para birimi ve ODL ürününü kullanarak yapıyor.

Ripple Rakiplerine Diş Gösteriyor

Ripple teknolojisi SWIFT’in aksine 30 ile 60 saniye arasında para gönderilebilmesini sağlıyor ve işlem ücretlerinin de geleneksel rakibine kıyasla çok ama çok avantajlı olduğu biliniyor. Ripple’ın sadece SWIFT’e değil aynı zamanda PayPal ile UBS’e de rakip olmaya başladığı ve yakında bunların pazar payını önemli ölçüde azaltabileceği tahmin edilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment