Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 15 Dakikada 400 Dolar Düştü, Vadeli Yatırımcılar Yine REKT Oldular

Bitcoin fiyatı bugün sabaha karşı çok sert bir düşüş yaşadı. Fiyattaki bu hareketlilik vadeli işlem yatırımcılarını fena vurdu.

Bitcoin fiyatı geçen hafta aniden yükselmeye başlayıp 10 bin 400 dolara kadar yükseldi. Bu sırada gerek BitMEX gerek Binance gibi vadeli işlem borsalarındaki kısa pozisyonlar tasfiye edildi. Bitcoin fiyatı bunun ardından yine hızlı bir şekilde 8 bin 600 dolara geriledi ve bu sefer de uzun pozisyonlar tasfiye oldu. Böylece 24 saat içerisinde hem uzun hem de kısa pozisyonlar REKT oldu.

Buna benzer bir durum bugün sabaha karşı saatlerde de yaşandı. Bitcoin geçtiğimiz gün büyük ölçüde stabil bir grafik çizdi. Fakat gece saatlerinde hareketlenmeye başlayan Bitcoin önce 9 bin 400 dolara düştü, ardından 9 bin 800 dolara kadar yükseldi. Bitcoin fiyatı saat 3 sularında yaşanan hareketliliğin ardından 15 dakikada 400 dolar düştü.

Bitcoin’in sabaha karşı yaşadığı düşüş

Vadelileri Vurdu

Bitcoin fiyatında yaşanan bu ani hareketlilik spot yatırımcılarını pek etkilemedi. Saat 00:00 sularında 9 bin 680 dolar seviyesinde olan Bitcoin şu anda yeniden bu seviyeye gelmiş durumda. Piyasa saat 3 sularında yaşanan hareketliliğin ardından yeniden durulmuşa benziyor. En azından şimdilik.

Piyasada yaşanan bu hareketlilik vadeli işlem yatırımcılarını sert vurdu. Geçen haftaki kadar olmasa da bu hafta da birçok pozisyon REKT oldu. Datamish verilerine göre sadece BitMEX’te 20 milyon dolardan fazla pozisyon tasfiye edildi.

BitMEX’in son 24 saatlik durumu

.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment