Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın XRP Ürünü xRapid, Önümüzdeki Ay Piyasaya Çıkabilir! XRP Fiyatları Uçuşa Geçecek Mi?

Ripple’ın blockchain ve kripto para teknolojilerinin kombinasyonunu kullanan ödeme platformu, bir şirket yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre önümüzdeki bir kaç ay içerisinde piyasaya çıkabilir.

Gerçek zamanlı sınır ötesi işlemleri yapmak için XRP kullanan xRapid teknolojisi, resmi olarak piyasaya çıkmadan önce bile yüksek profilli ortaklıklara imza atıp, bir çok yatırımcının XRP’yi temel yatırım olarak almasına neden oldu.

CNBC‘ye konuşan Ripple’ın Asya-Pasifik ve Orta Doğu bölgesi düzenleyici ilişkileri departmanı başkanı Sagar Sarbhai, şirketin xRapid ürününün resmi piyasaya çıkışı konusunda ciddi bir ilerleme kaydettiğini ve ürünün piyasaya çıkmasına çok az süre kaldığını ifade etti.

Sarbhai röportaj esnasında şunları dile getirdi:

”Önümüzdeki bir ay içerisinde, ürünü (xRapid) üretimde canlı olarak piyasaya sürdüğümüz güzel haberler duyacağınızdan eminim.”

xRapid teknik olarak Ripple’ın diğer blockchain tabanlı ödeme sistemlerinden biraz farklı. xRapid ürünü banka gibi bir grubun, kendi itibari para birimlerini XRP’ye çevirip, daha sonra bunu alıcıya göndermelerini ve alıcının da çabucak kendi itibari para birimine çevirmesini sağlıyor. Yani TL olarak gönderdiğiniz bir transfer, önce XRP sonra istediğiniz başka bir para birimine dönüşebiliyor ve bunlar neredeyse anlık oluyor. Bir diğer üst düzey özellik ise bunların dünyanın dört bir yanına gönderilebiliyor olması.

Firma xRapid’in beta sürümünde aralarında dünya devi Santander Bank, American Express, MoneyGram, Western Union ve SBI Japan gibi kurumlarla da ortaklık imzalamıştı.

Diğer Ripple ürünleri hakkında detaylı bilgiyi aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment