Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple xRapid, Para Transferi Hızında İtibari Para Birimlerini Adeta Ezip Geçiyor

Currencies Direct adındaki uluslar arası ödeme şirketi ve komisyonculuk firması, Avrupa’da Ripple’ın xRapid platformunu kullanarak Amerika’ya para gönderen ilk firma olurken; İngiltere merkezli şirket, bu gönderimde Ripple’ın koini XRP’yi kullandı.

Pilot gönderimin bir parçası olarak Ripple’ın xRapid isimli ürününü kullanan firma, birkaç pilot gönderim yaptı ve sonuçları paylaştı. xRapid’in yakaladığı ivme gerçekten de çok net bir şekilde belli olurken; normal şartlarda 3 ila 5 gün süren para gönderimleri, xRapid sayesinde ve XRP’nin de yardımları ile neredeyse saniyeler sürdü.

Currencies Direct firmasının ürün geliştirme şefi Brian Harris, gönderimden sonra yaptığı açıklamada Ripple’a övgüler yağdırdı. XRP kullanılarak yapılan denemenin müthiş bir başarı olduğuna değinen Harris, şunları söyledi:

”XRP ile yaptığımız iş birliği kelimenin tek anlamıyla başarılı oldu. Şu aşamada atacağımız sonraki adımların üzerinde düşünüyoruz ancak biz zaten XRP’nin sektörde kullanımının bir devrim olacağını da düşünmeye başladık. XRP ve xRapid sayesinde artık ödemeler geçrekten de çok hızlı ve bu da bizim müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini çok çok arttıracak bir gelişme. Şirket olarak zaten her zaman tek bir hedefimiz oldu, o da müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmek. Kripto paraları da bu bağlamda bize birer yardımcı enstürman olarak görüyoruz. Biz, kripto paraların değer deposu özelliğinden çok; transfer özelliğini kullanmak istiyoruz. Kripto paralar sayesinde müşterilerimize çok çok daha iyi hizmet verebileceğimiz düşünüyorum.”

Gelecek xRapid’de mi?

Ripple’ın özellikle de dünyanın önde gelen finansal kuruluşları için tasarladığı ve şu ana kadar deneyimleyen herkesin çok da memnun kaldığı xRapid; özellikle uluslar arası para transferi konusunda gücünü her geçen gün daha arttırıyor. Blockchain tabanlı bir bankalar arası sistem olan ve kendi tokeni olan XRP’yi kullanan bu teknolojiyi öven son kişi de Currencies Direct CPO’su Brian Harris oldu. Harris, üstteki açıklamalarına ek olarak şunları söyledi:

”Endüstride bence bu devrimsel bir adım. En azından ben böyle düşünüyorum. Bizim gibi fintech şirketleri için de bunlar gerçekten örnek ve de aynı zamanda önemli projeler. Bu teknolojiyi ilk kullanan şirketlerden biri olduğumuz için de ayrıca gururluyuz.”

Ripple, Currencies Direct’ten önce de birçok çeşitli finansal kurum ile partnerlik anlaşması imzaladı. Ticari ve merkez bankalarının başını çektiği kurumlar sayesinde Ripple, dünyanın dört bir yanına bu teknolojiyi götürüyor. Aralarında Amex, Suudi Arabistan Merkez Bankası, Santander, Rakbank ve Cuallix gibi firmaların bulunduğu birçok kurum; Ripple ile iş birliği yapmış durumda.

Ripple’ın ürün geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Asheesh Birla konuyla ilgili şunları söyledi:

”Açıkçası sonuçlar, bizim konuşmamıza pek de gerek bırakmıyor. xRapid ve XRP sayesinde uluslar arası para transferleri farklı bir boyut kazandı. Artık hem çok daha hızlı, hem de çok daha ucuz para transferleri yapabiliyoruz. Biz, hizmet ettiğimiz firmalara hem kaliteli ve yeni bir teknoloji sunuyor, hem de onların sektördeki rekabet gücünü arttırıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment