Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wikipedia Kurucu Ortağı Jimmy Wales: Kripto Dünyası ‘Kesinlikle, Hiç Şüphesiz’ Bir Balonun İçinde

BlockShow Europe 2018 konferansının ikinci günü Wikipedia kurucu ortağı Jimmy Wales‘in yaptığı açılış konuşması ile başladı. 29 Mayıs tarihinde yaptığı konuşması esnasında Wales, kripto para birimlerinin ve blockchain‘in ”bir balonun içinde” olduğunu dile getirdi.

Kripto para birimlerinin tarafsız geleceğine karşı medyada yansıtılan temsillerinin kıyaslaması hakkında konuşan emektar internet girişimcisi bu yeni yeni oluşmaya başlayan endüstri hakkında dobra sözler söyledi.

Sözlerine ”bence bu alan gerçek bir gazeteciliğe ihtiyacımız olan bir sektör” diyerek başlayan Jimmy, şu şekilde devam etti:

”Şu an için bir balonun içerisindeyiz, kripto dünyası kesinlikle, hiç şüphesiz bir balonun içinde. Bunu reddedecek bir çok insan olduğunu düşünmüyorum.”

Jimmy Wales’in yorumları tam da Bitcoin fiyatlarının durmadan düştüğü ve 28 Mayıs tarihinde 7050 dolar seviyelerine kadar inip 7000 dolar üstünde debelendiği bir döneme denk geldi.

Wales geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan blockchain projeleri hakkında da şüpheye ve kuşkuya sahip olduğunu gösterdi.

Bu ayın başlarında yapılan Polonya konferansı sırasında konuşma yapan Andreas Antonopoulos ve Consensus 2018 esnasında konuşan Jimmy Song ve Jonathon Corgan da blockchain’e karşı bitcoin karşılaştırmalarını lanetlemişlerdi.

Kripto dünyasındaki çoğu isim blockchain’in çok iyi görülüp kripto para birimlerinin kötülenmesi olayından adeta bıktı.

Bu hafta Çin hükumeti yaptığı bir araştırma sonucunda bir blockchain projesinin ortalama ömrünün sadece 15 ay olduğunu gözler önüne sermişti.

Wales konuşmasını şu şekilde noktaladı:

”Size burada bu balonun hemen yarın patlayacağını söylemiyorum, işler daha önce çok daha kötü ve yoğun bir hal alabilir.”

Balonların olayı onların ne zaman patlayacağını asla bilememenizdir. Yarın da patlayabilirler ama daha da önemlisi, kesinlikle patlayacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment