Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood Avrupa’nın En Büyük Kripto Para Borsalarından Birini Satın Alıyor!

Mobil yatırım uygulaması Robinhood, İngiltere merkezli kripto para borsasını satın alıyor.

Robinhood kripto para sektörüne hızlı bir giriş yapmak için kolları sıvadı. Reuters tarafından sunulan son dakika haberinde, Robinhood’un 200 milyon dolar karşılığında İngiltere merkezli kripto para borsası Bitstamp’i alacağı aktarıldı.

Bitstamp 2011 yılında kuruldu ve Avrupa’nın en büyük kripto borsalarından biri haline gelmişti. Robinhood’un 200 milyon dolarlık ödemeyi 2025’in ilk yarısına kadar tamamlanacağı belirtildi.

Barclays Capital ve Galaxy Digital, Robinhood ve Bitstamp’a satış konusunda danışmanlık yaptı. Robinhood cephesi, kripto paraların küresel olarak daha yaygın hale gelmeyi başladığını ve bu sektördeki paylarını artırmak istediklerini vurguladı.

Özellikle spot Bitcoin ETF’leriyle birlikte pazara dahil olan kurumsallara işaret eden Robinhood, Bitstamp hamlesini önemli bir adım olarak nitelendirdi:

Bitstamp’ın satın alınması, kripto işimizi büyütmede önemli bir adımdır. Bitstamp’ın son derece güvenilir ve uzun süredir devam eden küresel borsası, piyasa döngüleri boyunca esneklik göstermiştir. Bu stratejik kombinasyon sayesinde, ABD dışındaki ayak izimizi genişletmek ve kurumsal müşterileri Robinhood’a davet etmek için daha iyi bir konumdayız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!