Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Hype’ı Son Mu Buldu: Kurumsallar Onay Öncesi Aldığı Altcoinleri Satıyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Ethereum ETF onayı vermesinin ardından daha önce toplanan altcoinleri satılmaya başlandı.

Geçtiğimiz aylarda birçok yatırımcı Ethereum’a spot ETF onayı verilmesini bekliyordu. Buna paralel olarak da yatırımcılar bazı altcoin alımları gerçekleştirmişti.

On-chain veri ve analiz hesabı Spot On Chain 6 Haziran tarihinde Twitter’dan yayınladığı gönderide, Ethereum ETF heyecanının ortasında mayıs ayının sonlarında altcoin alımı gerçekleştiren bir kurumsal şirketlerin yapmış olduğu satışa yer verdi.

Söz konusu yatırımcı, Binance’e 6,48 milyon dolar değerinde 371 bin Chainlink (LINK) yatırdı ve fiyatta düşüşe yol açtı.

Uniswap (UNI) coin satışı da yaptı

Kurumsal balina ayrıca 5,89 milyon dolar değerine tekabül eden 541 bin Uniswap (UNI) satışı da gerçekleştirdi. Bu satışı da Binance aracılığıyla yapan kurumsal şirket, fiyatta yaklaşık %4’lük düşüşe yol açtı.

Söz konusu altcoinlerin çoğunun Ethereum’a ETF onayı verilmeden önce toplanmış olması “Ethereum hpye”ı bitti mi?” sorularını akıllara getirdi.

CoinGecko verilerine göre LINK son 24 saatte yaşadığı %4 düşüşle yazım esnasında 17,33 dolardan işlem görürken UNI %4,1 düşüşle 10,69 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!