Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Komşusu Ülkenin Yetkilisi Bitcoin’e Övgü Dolu Sözler Sarf Etti!

Hong Kong düzenleyici kurumunun başındaki isim, Bitcoin (BTC) ve blokzincirine övgü yağdırdı.

Bitcoin ve Ethereum için spot ETF onayı veren Hong Kong’un Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) CEO’su Julia Leung  dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bitcoin’in son 15 yıllık süreçte birçok ayı ve boğa döngüsünden sağ çıkmayı başardığını belirten Leung, alternatif bir yatırım aracı olarak kalıcılığını koruduğunu vurguladı.

Bu güçlü duruşun arkasında yer alan dağıtılmış defter teknolojisinin yani blokzinciri kavramının kalıcı olmaya devam edeceğini savunan CEO, açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin’in 15 yıl boyunca birden fazla yükseliş ve düşüş döngüsünden sağ çıktığı ve alternatif bir varlık olarak kalıcı gücünü açıkça gösterdiği bir gerçek. Daha açık bir ifadeyle, temel teknolojisi olan dağıtılmış defter teknolojisi kalıcı olacak.

ABD’nin ardından Hong Kong’da spot Bitcoin rüzgarı

ABD 10 Ocak tarihinde 11 farklı spot Bitcoin ETF’ine yeşil ışık yakmıştı. Aradan geçen 6 aylık sürecin ardından Hong Kong’da spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerine dahil oldu.

Çin’in deneme tahtası olarak görülen ülkede bu denli hızlı bir adaptasyon sağlanmış olması sektöre yönelik desteklerini ortaya koymuş oldu. Son olarak SFC CEO’su tarafından yapılan bu açıklama, ülkenin uzun vadeli kripto para yanlısı görüşünün temsili olarak yorumlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!