Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’daki 2 Haftalık Memecoin, Hızla Değerlenip Balinaya 6 Milyon Dolar Kazandırdı

Solana ekosisteminde iki hafta önce piyasaya sürülmüş bir memecoin, kısa sürede birkaç kat değer kazandı.

Solana tabanlı memecoin BEER, 23 Mayıs’ta merkeziyetsiz kripto para borsası Raydium’da işlem görmeye başladı.

Balinaya milyonlar kazandırdı

Blockchain analiz platformu Lookonchain’in paylaşımına göre bir balina, 25 Mayıs’ta toplamda 29,25 milyar BEER alabilmek için 31.052 Solana (5,2 milyon dolar) harcadı.

Balinanın BEER tokenlar için birim başı maliyeti, 0,0001784 dolar oldu. CoinMarketCap verilerine göre BEER, iki haftadan kısa sürede dört kat değer kazandı.

Lookonchain paylaşımına göre balina, şimdiden yaklaşık 6 milyon dolar kar elde etti.

“Likit altın”

Toplamda 888,888,888,888 arzı bulunan BEER, 16 Mayıs’ta bir ön satış düzenledi. Buna toplam arzın %33’lük kısmı ayrıldı.

BEER, kendi sitesinde, “BEER sıradan bir coin değil – kelimenin tam anlamıyla likit altındır. Keyfin evresel para birimi olarak çalışır ve ten rengi ya da sosyal statü fark etmeksizin insanları bir araya getirir” olarak tanıtılıyor.

Solscan verilerine göre 343,1 milyon dolar piyasa değeri olan BEER, büyük çaplı global borsalarda listelenmeyi ve yeni ortaklıklar kurmayı planlıyor. Solscan verilerine göre 34.858 cüzdanda BEER bulunuyor.

Analistlere göre BEER gibi memecoinler, Solana ağındaki hareketliliğin artmasını ve fiyatın da bu sayede yükselmesini sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!