Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood CEO’sundan Kripto Para ve SEC Açıklaması: “Kabul Edilemez”

Robinhood CEO’su Vlad Tenev, SEC’nin şirkete karşı yaptığı kripto para uyarısından sonra açıklamalarda bulundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu ay Robinhood’a platformda yürüttüğü kripto para faaliyetlerinin menkul kıymet yasalarını ihlal ediyor olabileceği ile ilgili bir uyarı gönderdi.

CNBC’ye konuşan Tenev, bu uyarıyı almadan önce SEC ile 16 kez görüştüklerini söyledi ve Amerikan vatandaşlarının kripto paralara ulaşamamasının “kabul edilemez” olduğunu vurguladı.

SEC ile yaptıkları görüşmeler sırasında kripto para işlemlerini devam ettirebilmek için bir ara yol bulmaya çalıştıklarını söyleyen Robinhood CEO’su, “Bir yol olmadığı açıktı, şimdi de bu noktaya geldik.” dedi ve ekledi:

“SEC, kuralları brokerların kripto varlıklarla işlem yapmasını sağlayacak şekilde değiştirebilir ama bunu yapmaya niyetleri yok gibi gözüküyor. Onun yerine yaptırım yoluyla regüle etmeye devam ediyorlar. Bu bir hayal kırıklığı. Bu duruma düşmek istemedim ama kendimizi ve müşterilerimizi savunmak zorundayız. Kripto varlıkların gitgide daha önem kazandığına inanıyoruz ve Amerikanların buna ulaşamaması, bizim için kabul edilebilir değil.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!