Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood Kripto Uygulamasını Kullananlara Müjde: Uygulamaya Mum Grafikler Ekleniyor

Mobil alım-satım uygulamalarından olan Robinhood, kullanıcılarını “daha iyi bilgilendirmek” için uygulamaya mum grafikleri ekledi.

Yaklaşık iki haftalık bir süreç sonrasında Robinhood kullanan herkes yeni grafik seçeneği görebilmeye başlayacak. Uygulamadaki 16 farklı kripto paranın ve diğer ürünlerin (hisse, opsiyon, ETF gibi) destekleneceği yeni özellik sayesinde kullanıcılar fiyat hareketliliklerini daha verimli bir şekilde takip edebilecekler. Konuyla ilgili CoinDesk’e açıklamalarda bulunan bir şirket temsilcisi şöyle konuştu:

“Mum grafikleri müşterilere fiyat hareketlerini daha iyi anlama imkanı sunuyor. Bu tarz grafikler belli bir zaman aralığındaki açılış, zirve, dip, kapanış fiyatlarını ve fiyatın ne kadar değişken olduğunu gösteriyor. Yatırımcılar bu bilgilerle birlikte fiyatın ne kadar dalgalı olduğunu anlayabilirler.”

Şirket temsilcisinin açıklamalarına göre uygulamayı kullanan kişiler platforma mum grafiklerinin eklenmesi için düzenli olarak istekte bulunuyorlardı. Şirket temsilcisine göre “şirketin müşteri destek ekibi müşteriler günde ortalama olarak 1-2 talep alıyordu.” Robinhood, platforma eklediği bu yeni özellikle birlikte müşterilere daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor:

“Robinhood’a bu uygulamanın gelmiş olmasıyla birlikte müşteri deneyimi ciddi ölçüde gelişecek ve yatırımcılar daha yetkin kararlar vermeye başlayacaklar. Bu yeni özelliği müşterilere en iyi finansal ürünleri en uygun fiyatlardan sunma amacımız doğrultusunda getirdik.”

Ocak ayında kripto para üzerinden hizmet vermeye başlayan Robinhood o dönemden beri yoğun bir ilgi görüyor. Şirket temsilcisine göre Robinhood, kripto para üzerinden hizmet vermeye başlayacağını duyurduktan sonraki “ilk beş gün içerisinde 1 milyon müşteri platforma üye oldu.”

Uygulamanın şu anda 5 milyondan fazla müşterisi var ve Robinhood Kripto, ABD’nin en büyük kripto para platformlarından biri olarak görülüyor.

Müşteriler bu uygulama aracılığıyla Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum Classic gibi koinlere yatırım yapabilir veya bu koinlerle alım-satım yapabilirler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment