Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yunanistan Yüksek Mahkemesi: BTC-e’nin Sahibi Vinnik Rusya’ya Teslim Edilecek

Yunanistan‘daki Yüksek Mahkeme, BTC-e adlı kripto para borsasının eski sahibi olan Alexander Vinnik’in durumuyla ilgili bir karara vardı. Mahkemenin aldığı karara göre Vinnik, birden fazla siber dolandırıcılık suçlamasından yargılanmak üzere Rusya’ya teslim edilecek.

Vinnik’in Rusya’ya iadesiyle ilgili resmi karar 14 Eylül’de verilecek ve karar aynı tarihte uygulamaya geçirilecek.

Alexander Vinnik’in iadesini isteyen ülkeler arasında Fransa da bulunuyor. Yunanistan’daki yetkililer 14 Eylül’de Fransa’nın iade talebini de değerlendirmeye alacaklar.

Rusya’da devlete bağlı haber kaynaklarından olan RIA Novosti’ye göre Vinnik, Rusya’ya iade edilmeye razı geldi. Vinnik’in avukatı olan Timofey Musatov, Vinnik’in davasının artık “politikacılara ve onların kararına” bağlı olduğunu belirtti.

ABD, Fransa ve Rusya gibi ülkeler şu anda Vinnik’in tam olarak nereye iade edileceği hakkında tartışmaya devam ediyorlar. Yunanistan’daki mahkemeler önceden bu üç ülkenin de lehine sayılabilecek kararlar vermişlerdi ve konuyla ilgili son karar Yunanistan’daki Adalet Bakanlığı’na bırakılmıştı.

ABD’deki Adalet Bakanlığı tarafından dolandırıcılıkla ve Bitcoin aracılığıyla 4 milyar dolar değerinde parayı aklamakla suçlanan Alexander Vinnik, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Yunan polisi tarafından tutuklandı.

ABD’den sonra Fransa da Vinnik’i “2016-2018 tarihleri arasında Fransa’daki altı farklı şehirden 100’den fazla Fransız vatandaşını dolandırmakla” suçladı.

ABD ve Fransa arasındaki iade tartışması sürerken Rusya da olaya dahil oldu ve Vinnik’in ana vatanı olan Rusya’ya iade edilmesi gerektiğini belirtti. Rusya Vinnik’i yaklaşık 9,800$ değerinde dolandırıcılık yapmakla suçluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment