Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası Blockchain Ticaret Finansmanı Platformunun Test Aşamasına Geçiş Yaptı!

4 Eylül tarihli Shanghai Securities New haber kaynağının bildirdiğine göre, Çin Merkez Bankası (PBoC), resmi olarak kendi blockchain ticaret finansmanı platformunun test aşamasına geçiş yaptığını duyurdu.

Çin Merkez Bankasının Shenzhen Merkez şubesi, ”Körfez Bölgesi Ticaret Finansmanı Blockchain Platformu” projesine planlanandan daha erken başladı ve blockchain teknolojisine olan ilgisini bir kere daha gözler önüne serdi.

Platformun ticaret finansmanının temelleri arasında yer alan ticaret eylemleri ve finansman etkinlikleri yapması planlanıyor. Söz konusu proje ile ticaret finansmanı ile ilgili çeşitli finansal etkinliklerin gerçek zamanlı olarak gözlenebilmesi ve kontrol altında tutulabilmesi de sağlanacak. Blockchain’in olmadığı geleneksel yöntemler ile bütün finansal etkinliklerin denetlenebilmesi gerçekten güç.

Shanghai Securities News yerel haber kaynağının bildirdiğine göre, platform ”Hong Kong, Guangdong bölgesi ile Macau Körfez Bölgesi tabanlı bir açık finansal ve ticaret ekosistemi” oluşturmayı hedeflemekte. Projeye dahil olan kurumlar arasında Bank of China, China Construction Bank, China Merchants Bank, Ping An Bank, Standard Chartered ve BYD Co., Ltd gibi devasa oyuncular da bulunuyor.

Proje’nin hazırladığı değerlendirme raporunda, platformun ”bankaların işletme güvenilirliği kontrollerini yapmasına yardım edeceği, işletme masraflarını azaltacağı, iş verimliliğini arttıracağı ve iş riskini kontrol edip azaltacağı” vurgulanmakta. Projenin bunların da ötesinde düzenleyici hükümet kurumlarına yardımcı olup, departmanlar arası bilgi paylaşımını da kuvvetlendireceği düşünülmekte.

Bu gelişmeden de anlaşılacağı üzre, Çin blockchain konusunda gümbür gümbür geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment