Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Bakanlık Birimi, 2019 Yılının Blockchain Proje Bütçesini İki Katına Çıkarttı!

4 Eylül tarihli ZDNet Korea yerel haber kaynağının bildirdiğine göre, Güney Kore Bilim, Bilişim ve İletişim Teknolojileri Bakanlığının bir alt kolu olan Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA), blockchain projelerine verilen önemi ve bütçeyi ciddi anlamda arttırdı.

Güney Kore hükümeti önümüzdeki yıl içerisinde blockchain projelerini kamu ve özel sektörlere yaymak için 9 milyon dolarlık bütçe ayıracak. Hükümet içinde bulunduğumuz 2018 yılı boyunca blockchain projelerine toplam 3.8 milyon dolar gibi bir harcama yapmıştı.

Bütçe arttırımının temel hedefi ise kamu sektöründe blockchain teknolojisinden faydalanacak en uygun durumları bulup, bunları yıllık hükümet desteği ile ticari sektöre de aktarabilmek.

2018 yılı içerisinde Güney Kore Bilim, Bilişim ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı 41 kurumda 72 proje başvurusu aldı ve bunların kamu sektörü için daha fazla geliştirilmesi adına 6 projeyi final aşamasına taşıdı. 2019 yılı içinse bakanlık bu final projesi sayısını ikiye katlayıp 12 yapmak istiyor. Bunların yanı sıra 3 ile 4 tane de ”özel yürütülen” blockchain projesine destek olmayı planlamakta.

Yerel bir haber kaynağı olan Digital Daily Korea yaptığı bir haberde KISA’nın blockchain ekibi sorumlusu Min Kyung-sik‘in ifadelerine de yer verdi:

”Kamu sektörünün amacı bir öncü olarak hareket edip endüstriyi canlandırmaktır. […] Kamu sektörü çalışmasına adanan projeler için daha fazla para ayırmayı planlıyoruz.”

Ağustos ayının başlarında Kore hükümeti kripto para borsalarının girişim firması olarak damgalanması uygulamasını yürürlükten kaldırmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment