Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Sıradaki Andy Warhol” Olarak Bilinen Sanatçı, Eserlerini Kripto Para Ödemesi İle Sattı!

Yetenekli aktör Michael Caine‘nin kendisi için ”Sıradaki Andy Warhol” benzetmesini yaptığı İngiliz sanatçı Lincoln Townley ile tanışın. Townley bir çok alanla ilgilenmesine rağmen en çok ressam yönüyle öne çıkmakta. Express.co.uk haber kaynağının belirttiğine göre, Townley bir kaç adet tablosunu WeChat mesajlaşma uygulamasını kullanarak kripto para birimleri ile sattı. Satış tek bir hafta sonu içerisinde tamamlandı ve satıştan elde edilen miktar gizli tutuldu. Sanatçının eserlerini satın alanlar arasında Al Pacino, Samuel Jackson, Sting ve Ronaldinho gibi dünyaca ünlü isimler var.

Aslında bu olay Townley’in ilk defa eserlerini farklı bir yolla paraya çevirdiği etkinlik değil. Kendisi Express.co.uk kaynağına verdiği demeçte şunları ifade etti:

”Ben her zaman bakkala giderken bile farklı şeyler yapabilmenin yollarını arıyorum. ”

Kendi Grubunu Oluşturuyor

Townley daha sonra galerilerin bir sanatçının başarısında ikincil konumda bulunduğunu ve eserlerin teknoloji ile satılması için bir çok yolun mevcut olduğunu ifade etti. Başarılı sanatçı kendisine sosyal medya aracılığıyla ulaşan sanatçılardan oluşan bir sanat severler grubu oluşturduğunu belirtti. Sanatçı bu sayede aracı elemanlardan da kurtulmayı planlamakta.

Bitcoin‘e yatırım yapan insanların spekülatör olduğunu ifade eden Townley, sözlerine şu şekilde devam etti:

”İşte bu yüzden kendi kendime, bu insanların benim sanatımı kendi yatırım portföylerine bir eklenti olarak satın alacak kişiler olduğunu düşündüm. Onlar şu an bu yeni para birimini somut varlıklara çevirebilecekleri şeyler aramakta.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment