Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood’un Kripto Gelirleri Üçüncü Çeyrekte Düşüş Yaşadı: CEO Kriptodan Umutlu

Dünyaca ünlü yatırım platformu Robinhood, üçüncü çeyreğe dair finansal raporlarını paylaştı. Kripto gelirlerinde bir önceki çeyreğe göre düşüş bildiren şirketin CEO’su buna rağmen kripto yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 

Robinhood 2 Kasım resmi web sitesi üzerinde 2022 üçüncü çeyrek finansal raporlarını açıkladı. Kripto işlem gelirleri geçtiğimiz çeyreğe kıyasla %12 düşüş gösteren kurum, gelirlerinin düşmesinin bu alanda ilerlemeye dair motivasyonlarını etkilemediğinin altını çizdi.

Şirketin üçüncü çeyrekte faiz, amortisman, vergi öncesi karı (FAVÖK) 47 milyon dolar olarak açıklandı. Analistlerin 48 milyon dolar zarar beklentilerinin oldukça üzerinde kar açıklayan şirket geçtiğimiz çeyrekte 80 milyon dolar zarar açıklamıştı.

Kurumun genel işlem geliri geçtiğimiz çeyreğe göre %3 artış göstererek 202 milyon dolardan 208 milyon dolara yükselirken kripto işlem gelirleri %12 düşüşle 51 milyon dolara geriledi. Net gelirler ise ikinci çeyreğe göre %14 yükselerek 361 milyon dolar olarak beyan edildi.

Şirket CEO’su Vladimir Tenev finansal raporların yayınlanmasından sonra yaptığı basın açıklamasında, kripto alanındaki faaliyetlerini geliştirerek devam edeceklerini belirtti. CEO, 27 Eylül’de 10.000 kişiye sunduğu dijital varlık cüzdanını önümüzdeki aylarda uluslararası kullanıma sunmaya hazırlandıklarını ifade etti.

Tenev ayrıca NFT’ler konusunda, platformda NFT’leri görüntülemek ve saklamak için yakın gelecekte bir özellik entegre edeceklerini söyledi. Müşterilerin takas ve ticaret yapabilecekleri varlık yelpazesinin genişlemesi için daha fazla blockchain eklemeyi istediklerini dile getiren Tenev, üçüncü çeyrekte birkaç kripto paranın daha platformda listelendiğini belirtti. Kripto paraların titiz bir inceleme sonrasında listelenmeye karar verildiğine dikkat çeken CEO, bu tutumun biraz daha yavaş hareket etmek anlamına geldiğini fakat müşterilerin kurumun tutumunu anlamalarını ve takdir etmelerini umduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!