Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Başkan Gensler SEC’nin Kripto Yaptırımlarını Haklı Çıkarmak İçin BlockFi ve Coinbase’i Kullandı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, ABD menkul kıymetler yasalarının ihlaline yönelik örneklerini BlockFi ve Coinbase üzerinden güçlendirdi.

Pratik Hukuk Enstitüsü’nün 2 Kasım tarihindeki Yıllık Menkul Kıymetler Düzenleme Enstitüsü için yazılı açıklamalarda bulunan Gensler, SEC’nin kripto borç verme firması BlockFi’ye ve Coinbase’in eski bir çalışanına çalışanına yönelik yaptırım örneklerini, kurumun ABD menkul kıymetler yasalarının ihlaline ilişkin eylemlerini haklı çıkarmak için kullandı.

Gensler konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

BlockFi bir kripto borçlandırma varlığının tekliflerini ve satışlarını kaydetmediğinde ve söz konusu menkul kıymetler hakkında maddi olarak yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunda, onları suçladık. BlockFi bir kripto borçlandırma varlığının tekliflerini ve satışlarını kaydetmediğinde ve söz konusu menkul kıymetler hakkında maddi olarak yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunda, onları da suçladık.

Mahkeme tutanaklarına göre SEC, 30 Eylül itibariyle firmalara karşı 700’den fazla yaptırım davası açtı ve bu davalar sonucunda toplam değeri 6,4 milyar dolar olan mahkeme kararı ve emirden yaklaşık 4 milyar dolar sivil ceza elde etti.

Gensler, finansal ürünler sunan firmalar için “gelin ve bizimle konuşun” mesajını yineleyerek onlara “SEC’nin soruşturmasıyla işbirliği yapma ve yanlış davranışlarını düzeltme” şansı verdiklerini belirtti. SEC Başkanı, mayıs ayındaki bütçe talebinde kripto firmalarına karşı yaptırımların 2023’te de komisyonun kapsamı içinde olacağını öne sürerek “dolandırıcılık dolandırıcılıktır” ifadelerine yer verdi:

Dolandırdığınız yatırımcı türleri ve dolandırıcılıkta kullanılan menkul kıymet türleri ne olursa olsun, dolandırıcılık dolandırıcılıktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!