Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robot Sophia’nın Arkasındaki Ekip, Bir Blockchain Şirketi ile Anlaşma İmzaladı

Merkezi 0lmayan yapay zeka firması SingularityNET, tarım verilerini korumaya odaklanmış Blockchain girişimi Hara ile bir partnerlik anlaşması imzaladığını duyurdu. World Web Forum’da düzenlenen çalışmada açıklanan iş birliği ile birlikte, Hara platformu önemli bir teknik desteği arkasına almış olacak.

Endonezyalı çiftçiler için fiyat, kalite ve tarım arazisi sahiplik ve tapuları gibi meselelerde hizmet vermeyi amaçlayan, daha sonra da globale yayılmak isteyen Hara; SingularityNET ile yapacağı anlaşmanın ardından çok daha efektif bir hizmet vermeyi planlıyor.

Özellikle tarımla uğraşan kişilerin baş belası olan zirai rahatsızlıklar ve ekin hastalıkları konusunda yapay zeka kullanılarak erken tanı sağlanmasını amaçlayacak olan ikili, bu sayede çiftçilere hem zamandan tasarruf sağlayacak, hem de hastalıklara bağlı oluşacak para kayıplarının önüne geçmeye çalışacak.

Dünyanın dikkatini ilk olarak Robot Sophia’nın arkasındaki ekip olması ile çeken SingularityNET’in baş mühendisi Ben Goertzel, aynı zamanda şirketin alt parçası olan Hanson Robotics’te de çalışıyor.

Şimdilerde tecrübelerini ve bilgilerini tarım alanında kullanmayı planlayan şirket, son dönemde sayıları giderek artan Blockchain ve tarım ilişkili işlerin bir kısmının da parçası olmayı başaracak.

Bilindiği üzere, şeffaflık ve efektif bir ürün tedarik zinciri yönetimi için birçok proje şu anda faaliyet gösteriyor. Trading konusunda da bir standart getirmek isteyen dev tarım şirketlerinin önde gelen isimleri, bu noktada Blockchain ve yapay zeka teknolojisine güveniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment