Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: Bitcoin Piyasadaki Aslan Payını Kaybetti

Roger Ver, Crypto0 kanalından Omar ile yaptığı bir röportaj esnasında, Bitcoin’in piyasadaki aslan payını ve üstünlüğünü kaybettiğini ifade etti.

Omar ise bir çok kurumsal paranın ve yenilikçi girişimin Bitcoin’e yönelmekte olduğunu söyledi. Ver bu açıklamaya inanılmaz bir şekilde karşı çıkıp, bir çok yenilikçi ürünün Bitcoin Cash üzerinden yapılmakta olduğunu vurguladı. Roger şu an dünyadaki herhangi birinin istediği başka birisine CoinText ve BitPay kullanarak BCH gönderebileceğini söyledi. Buna ek olarak Coinbase’in Bitcoin Cash’e tam entegrasyon sağladığını da savunan Ver, bloklar dolmadan olacağını tahmin ettiği her şeyin, gerçekten olduğunu belirtti.

Bir Youtuber olan FlatTimes ise bu konu üzerine şu yorumda bulundu:

”Bitcoin’in piyasadaki hakimiyeti bugün bile %47.3 dostum… Eğer bu aslan payı değilse, ne aslan payıdır bilmiyorum.”

Ver bu açıklamadan sonra Bitcoin’in ilk kullanıcı avantajını ve genel kripto para piyasası üzerindeki aslan payını kaybettiğini belirtti. Ver’e göre, insanlar ”bin bir” alt koin üzerinde çalışmakla meşgul. Bu alt koinler Bitcoin topluluğunun sahip olduğu ” bir şeyi”, alt koinler daha iyi olduğu argümanı ile parçaladı,

Bitcoin.com CEO’su Ver şunları söyledi:

”Eğer siz hükümet olsaydınız ve dünyadaki kripto para kabulünü geciktirmek isteseydiniz, yapabileceğiniz en iyi şey, topluluğa biraz sansür uygulayıp Bitcoin ağını tamamen tam düğümlerden çalışıyor hale getirip, sonra bunu yüksek işlem ücreti ve kötü kullanıcı deneyimi sunan %100 kapasitede çalıştırıp, insanların Bitcoin’den başka bir şey kullanmasını sağlamak olurdu. ”

Roger politikacıların şu an için dünyanın her yerindeki para kaynaklarındaki kontrolü nasıl elinde tutabileceklerinin yanı sıra, kripto para birimlerinin kabulünü de nasıl geciktirebileceklerini düşündüklerini aktardı. Hükümet buna direkt olarak ”biraz madencilik gücü alarak” saldıramadığı için, Ver hükümetin yukarıda anlattığı şeyi yapmakta olduğunu düşündü. Roger’a göre aynı senaryo Silk Road’da da olmuş. Hükümet ajanları Silk Road’a sızıp yönetici rolüne kadar yükselip bütün sistemi çökertmiş.

Dahası, Roger, iki Bitcoin yöneticisi olan Theymos ve Greg Maxwell’in aslında hükümet ajanı çıkıp, topluluğu bölmek için kasıtlı olarak bu gibi sansür olaylarını yaptıklarını öğrenirse şok olacağını da aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment