Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: Bitcoin’deki Blok Boyutu Küçülürse BTC’lerimi Satarım

Bitcoin.com’un kurucusu Roger Ver, Bitcoin’deki blok boyutunun 300KB’ye düşmesi halinde elindeki tüm Bitcoinleri satacağını açıkladı.

Kripto para topluluğundaki isimler bir süredir Bitcoin’deki blok boyutu hakkında tartışıyorlar. Bu tartışmaya katılanların bir kısım blok boyutunun büyütülmesini, bir kısmı aynı düzeyde kalmasını, bir kısmı ise küçültülmesini istiyor.

Bitcoin geliştiricilerinden Luke Dashjr bundan kısa bir süre önce Bitcoin’deki blok boyutunu 300KB’ye düşürmeyi önerdi ve kendisinin bu önerisi, toplulukta yeni bir tartışmanın alevlenmesine yol açtı. Kendisinin konu hakkındaki açıklaması şöyle oldu:

“Eğer Bitcoin’i eskiden olduğu gibi kullanışlı hale getirmek istiyorsak blok boyutunu düşürmemiz gerekiyor. Bitcoin blockchainin bu kadar büyük olması zaten bazı kişileri rahatsız ediyor ve bu durum zamanla daha da kötüye gidiyor.”

Bitcoin Cash’e verdiği destekle tanınan Roger Ver, Dashjr tarafından öne sürülen bu fikre kısa süre içerisinde karşı çıktı.

Bitcoin Cash’teki büyük blok boyutunu destekleyen Ver, tahmin edilebildiği üzere Bitcoin’deki blok boyutunun 300KB’ye düşürülmesi fikrini epey sert bir şekilde eleştirildi. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Bu fikri savunanlar umuyorum ki blok boyutunu 300KB’ye düşürürler. Eğer böyle bir şey olursa gerçekten Bitcoinlerimi satarım. Hatta kim bilir belki ileride tüm BTC’lerimi satarım. Böyle iş mi olur?”

Roger Ver’in bu şekilde yorumlarda bulunmuş olması çok şaşırtıcı olmasa gerek. Zira kendisi bundan yalnızca birkaç hafta önce Bitcoin’in olumsuz yanları hakkında konuşmuş, Bitcoin’in en büyük sorunlarından birinin “yetersiz blok boyutu” olduğunu vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment