Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter’daki Gönderilere Bitcoin ile Bahşiş Göndermek Artık Mümkün

Twitter kullanıcıları artık Twitter’daki diğer kullanıcılara Lightning Network üzerinden Bitcoin gönderebilecekler.

Konu hakkında yayınlanan yeni bir duyuruya göre Tippin adlı bir uygulama, Twitter kullanıcılarının kripto para kullanmasını sağlayacak yeni bir Chrome uzantısı yayınladı.

Dünyanın en büyük platformlarından biri olan Twitter’daki kullanıcılar bu uzantı sayesinde Lightning Network üzerinden Bitcoin gönderebiliyorlar. CoinDesk tarafından yapılan habere göre bu uzantı, Bitcoin’in geniş kitlelere yayılmasında önemli bir rol oynayabilir.

Bu uzantıyı kullanan kişiler, Twitter’daki gönderilerin altında yer alan “beğen” ve “retweet” sembollerinin yanında bir şimşek işareti görüyorlar.

Twitter’daki diğer kullanıcılara “bahşiş” olarak Bitcoin göndermek isteyen kişilerin yapması gereken tek şey bir Twitter hesabı açmak ve Tippin uygulamasını kurmak. Tippin geliştiricileri bu uygulamayla birlikte Bitcoin’in kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyorlar.

Tippin mühendislerinden biri olan Sergio Abril, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Ben bu gibi bahşiş uygulamalarının Lightning Network sayesinde çok daha popüler hale geleceklerine inanıyorum. Çünkü bu sayede ilk kez neredeyse hiçbir maliyet olmadan küçük meblağlarda ödeme gönderebiliyoruz. Ayrıca bu işlem çok hızlı şekilde tamamlanıyor.”

Abril konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu uygulamayı aslında daha farklı sebeplerle geliştirmeye başladığını ancak zaman içerisinde fikrinin değiştiğini belirtiyor:

“Tippin’i aslında birkaç ay önce hobi olarak geliştirmeye başladım, amacım da Lightning Network’ün nasıl çalıştığını anlayabilmek ve Bitcoin’in kullanımını yaygınlaştırabilmekti. Ama bu proje şimdi büyümeye başladı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment