Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: Bitcoin’in Lightning Network’ü BTC Topluluğu Tarafından Üretilen Problemleri Çözüyor

Bir konferans esnasında Bitcoin Peygamberi olarak da bilinen Roger Ver Bitcoin’in herhangi bir ölçeklenme problemi olmadığını ve ”kasıtlı bir problemin yaratıldığını” ifade etti. Ver, Lightning Network’ün ilk olarak Bitcoin topluluğu tarafından yaratılan probleme çözüm olarak hayata geçirildiğini ifade etti.

Seyircilerin arasından bir kişi Roger Ver’e üç hafta önce ana ağ üzerinde Lightning Network kullanması hakkındaki kendi bireysel tecrübesini sordu. Roger Ver bu soruya şöyle cevap verdi:

”Ben büyük bir Harry Brown hayranıyım ve kendisi hükümet hakkında yaptığı bir konuşmada hükümetin sizin bacağınızı kırıp daha sonra elinize iki koltuk değneği tutuşturup ‘gördün mü eğer hükümet olmasaydı yürüyemezdin’ diyecek tipte bir kurum olduğunu belirtmişti ve bu durum lightning network için de geçerli.”

Roger Bitcoin’in hiçbir şekilde ölçeklenme sorunu olmadığını ve kasıtlı bir problemin yaratıldığını ifade etti.

”Oh! Bitcoin’de ta en başta yarattığımız problemi çözmek için lightning network’ü yaratacağız.”

Roger daha sonra Bitcoin hisselerinde geçen yıla kıyasla %85’ten %35’e olan düşüşü gündeme getirdi ve Lightning Network’ün hala büyük bir başarı için hazır olmadığını ve bunun ”çok küçük ve çok geç kalmış olduğunu” düşündüğünü belirtti. Kendisi daha sonra Lightning Network’ün gelecekte hazır olması durumunda, bu sistemin Bitcoin Cash üzerinde Bitcoin’e kıyasla daha hızlı, daha iyi, daha ucuz ve daha eksiksiz bir biçimde çalışacağını vurguladı.

Roger Ver konuşmasını ”Yıllar boyunca kripto para birimlerinin dünyaya ayak uydurmasına izin vermeyerek bunların büyümesine engel olduk” diyerek noktaladı. Kendisi Lightning Network’e karşı olmadığını ancak bu sistemin arkasındaki geliştiricilerin fikirler hakkında açık bir tartışmaya hazır olmadıkları ve konu hakkındaki görüşlerini açık yüreklilikle paylaşmayacakları için katılma konusunda kararsız olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment