Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver Bobby Lee’yi ‘Gafil Avladı’, Lee BCH’nin Satoshi’nin Whitepaper’ına Daha Yakın Olduğunu İtiraf Etti

BTCC kurucu ortağı ve çoğu önemli kripto etkinliğinin konuşmacısı Bobby Lee, CoinsBank Blockchain Cruise 2018 etkinliğine katılan fenomenlerden birisiydi. Bobby sahnede konuşma ve sunum yaparken, Bitcoin Cash savunucusu Roger Ver kendisine BTC ve BCH hakkında çok ‘ince’ bir soru yöneltti.

Bitcoin (BTC veya Bitcoin Core) ile Bitcoin Cash (BCH) arasında hangisinin daha iyi veya daha üstün olduğuna dair Bitcoin’in fork zamanından beri süregelen bir tartışma yaşanmakta. BCH taraftarlarının iddia ettiği sav, Bitcoin Cash’in Satoshi Nakamoto‘nun vizyonuna en yakın ve tek gerçek Bitcoin olduğu.

Roger Ver Bobby’i şu soru ile gafil avladı:

”Bobby’e sorum şu, sence… onlar şu an Bitcoin’in BTC versiyonunun dijital bir değer saklama aracı olmasını istiyorlar, Bitcoin’in Bitcoin Cash versiyonu ise dünya çapında eşler arası elektronik ödeme sistemi olmayı planlıyor, Bitcoin’in bu versiyonlarından hangisi dünyaya özgürlüğü getirmeye daha yakın, dijital bir değer saklama aracı mı, eşler arası elektronik ödeme sistemi mi?”

Bobby ise gafil avlandığını kabul ederek şunu ifade etti:

”Soruya bayıldım. Roger bana bu soruyu soracak mükemmel insan, beni tam olarak sahnede gafil avlıyor. Sunumum boyunca sadece Bitcoin dediğimi fark etmişsindir, spesifik olarak BTC veya BCH demedim, veya başka bir şey. Bunun sebebi bana göre ikisinin de Bitcoin olması.”

”Ben Bitcoin’i hard fork öncesi 2017 yılında satın aldım bu yüzden eşit miktarda BTC ve BCH’ye sahibim ve bugün birisi diğerinden daha fazla piyasa değerine sahip.  Ancak henüz satmak için, Bitcoin’den vazgeçmek için çok erken. Roger’ın sorusuna daha spesifik cevap vermek gerekirse, bir çok yönden Bitcoin Cash, Satoshi’nin whitepaperındaki  ülküye çok daha yakın.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment