Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yahoo Finance Analisti: Bitcoin Fiyatları Asla 20.000 Dolara Geri Çıkmayacak

8 Eylül tarihinde, Yahoo Finance‘ın üç uzmanı Dion Rabouin, Rick Newman ve Dan Roberts, finansal kurumların kripto para birimlerine olan duruşundan ve Bitcoin’e Wall Street kodamanları tarafından hala şüphe ile yaklaşılmasından söz etti. Üçlü bunun yanı sıra Bitcoin’in fiyat artışından ve 2017 yılının Aralık ayında ulaşılan rekor değerin tekrar olup olmayacağını da masaya yatırdı.

Dan gelecekte Bitcoin fiyatlarının tekrar yükselebileceğini ancak asla 20.000 dolar seviyesine çıkamayacağını ifade etti:

”İnsanların Bitcoin’in tekrar 20.000 dolara ulaşmasını beklemesi gerçekten ”adil değil”, ancak piyasanın ellerinde çok fazla miktarda varlık bulunan bir çok yatırımcı tarafından manipüle edildiği ve fiyatların bu hareketten kaynaklı olarak inanılmaz bir artışa geçebileceğine dair güçlü kanıtlar da var.”

Dan’e göre Bitcoin dünyası üç kısımdan oluşuyor. İlki Bitcoin’i bir yatırım olarak satın alan spekülatörler. İkincisi blockchain tabanlı Bitcoin’i geleceğin teknolojisi olarak görenler ve üçüncüsü ise Bitcoin’i sahtekarlık olarak yorumlayıp, Blockchain yüzünden bu işe girenler. Dan bunun yanı sıra Wall Street’in Bitcoin’e karşı olan görüşünün hala ‘sahtekarlık’ olduğunu da vurguladı.

Öte yandan Rick Newman ise Bitcoin hakkında biraz daha geleceğe bağımlı diyebiliriz:

”Ben bundan beş yıl sonrası ile ilgiliyim, bundan bir ay sonra Bitcoin’in ne durumda olacağı beni ilgilendirmiyor.”

Rick temel olarak blockchain teknolojisinin Bitcoin’e kıyasla daha yararlı olduğu düşüncesinde. Rick’e göre bir çok birey dünyadaki farklı sektörler için şimdiden blockchain kullanmaya başladı ve söz konusu teknoloji gelecekte çok daha yararlı kullanımlara gebe.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment