Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver Reddit Bitcoin Forumuna 100.000 Dolar Teklif Etti

İlk kripto para birimi yatırımcılarından olan ve coşkulu bir şekilde Bitcoin Cash’i destekleyen Roger Ver, sosyal medyayı ortalığı karıştırmak için kullanmasıyla biliniyor ve bu haftaya kadar bu şöhretle anıldı.

Bitcoin.com’a sahip olan ve “Bitcoin Cash Bitcoindir” hareketine katılan Ver, uzun zamandır en popüler Bitcoin forumlarından biri olan sosyal medya platformu Reddit üzerindeki Bitcoin subreddit’ine serbest konuşma özgürlüğünü destekleyen bir moderatör atanması karşılığında Reddit’e rüşvet vermeyi teklif etti.

“Sevgili @reddit, son zamanlarda kazançlı bir şirket olmadığını duydum. Eğer /r/Bitcoin’e serbest konuşmayı destekleyen bir moderatör atarsanız, size 100.000 dolar ödeyeceğim.”

Ver, çarşamba günü attığı tweet’e, Bitcoin subreddit’indeki sansürü suçlayan bir blog gönderisinin linkini de ekledi.

/r/Bitcoin ve /r/BTC subredditleri arasındaki ilişkiler yıllar boyunca gergin bir şekilde ilerledi.

/r/Bitcoin subreddit’i yıllarca süren Bitcoin ölçeklendirme tartışması ile ilgili yazıların denetlenmesi konusunda sansürle sık sık suçlanırken, Ver’in moderatör olduğu ikinci subreddit fiili olarak Bitcoin Cash’in subreddit’i haline geldi. Bu arada subredditlerin her ikisi de gruplaşma ile suçlanıyor.

Ver’in tweet’i diğer Twitter kullanıcıları tarafından fazlaca dikkat çekti.

Bitcoin.org’un ortağı Cobra-Bitcoin gibi bazı isimler, /r/BTC’de moderatör gönderileri için ödeme yapmayı teklif etti. Örnek olarak Cobra-Bitcoin, sosyal medya şirketine /r/BTC’de baş moderatör olmak karşılığında 1 milyon dolarlık bir ödeme sundu ve bunun sonucunda subreddit içeriğini ismiyle daha uyumlu hale getireceğini söyledi.

“Sevgili @reddit, son zamanlarda kazançlı bir şirket olmadığını duydum. Beni /r/btc’nin baş moderatörü yapman karşılığında sana 1 milyon dolar ödeyeceğim. Böylece subreddit’in içeriklerini ismiyle daha uyumlu hale getirebiliriz. Ödeme yalnızca BTC ile.”

Diğerleri tweet konusunda Ver ile kafa buldular. Örneğin bir kullanıcı, Ver’in tweet’ini köpeklerin, kedilere adanmış bir forumda yeterince temsil edilmemelerinden şikayetçi olmalarıyla karşılaştırdı.

“Köpekleri gerçekten çok seviyorum. Reddit’e /r/cats için köpek dostu bir moderatör ataması karşılığında 100.000 dolar veririm. Köpekler gerçek kedilerdir. Bu hakkaniyetsiz sansür çok ileri gitti. BEBEKLER ÖLÜYORRRRR!!!!!!!”

Her halükarda Reddit henüz pek kar edemiyor olsa bile para ihtiyaç duymuyor. Geçtiğimiz yıl şirket toplam değerlemesini 1.8 milyar dolar olarak belirleyerek, 200 milyon dolarlık bir fon topladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment