Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver, Silk Road Kurucusu Ross Ulbricht’in Salıverilmesini İstiyor

Bitcoin Cash denince akla gelen belki de ilk isim olan Roger Ver, yaptığı çıkışlar ile kripto para piyasaları paydaşları arasında tartışmaların yaşanmasına sebebiyet vermeye devam ediyor. Son olarak bir açıklama yapan Ver, Silk Road kurucusu Ross Ulbricht’in cezaevinden çıkması gerektiğini ifade etti.

Serbest pazar akımının temsilcileri arasında yer alan Ver, bu noktada da kripto paraların kullanılmasını destekliyor. Ancak bir online pazar yeri kurup burada uyuşturucu ve silah gibi çok tehlikeli şeylerin satılmasına aracılık etmenin, toplum ve etik açısından ne denli doğru olduğu ise tartışılır.

Arizona’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çeken Ulbricht için, yetkililere bir mail attığını ifade eden Ver; attığı mesajın ayrıntılarını ise paylaşmazken; bir web sitesi ile başlattığı kampanyayı da duyurdu.

Ver, şunları yazdı:

”Bu iş ile ilgilenen yetkililere, Ross Ulbricht’in neden serbest bırakılması gerektiğini yazdım. Siz de aynısını yapıp Ross’a destek olmalısınız. #FreeRoss”

Ver’in attığı sitenin ise freeross.org olduğu görülüyor.

Ver’in bu yöndeki ifadelerine ise başta nChain yöneticisi Craig Wright olmak üzere birçok kişi karşı çıkıyor. Bilindiği üzere Craig Wright, bu tarz aktiviteleri hiç desteklemiyor ve ‘kriminal piyasa’ olarak nitelendirdiği alanlarda kripto para kullanımının, sektörün itibarına çok ciddi bir zarar verdiği fikrini savunuyor.

Ulbricht, görüldüğü üzere sektörde üzerinde sert ayrışmaların yaşandığı bir isim. Gelecekte neler olacağı ise merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment