Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Romanya’da Kripto Para ATM’leri Çoğalıyor

Romanya yerel pazarında faaliyet gösteren Bitcoin Romania şirketi, kripto para birimlerine sahip ATM’ler için franchise işlemine başladı.

Romanya’da faaliyet yürüten bir kripto para ticaret platformu olan Bitcoin Romania, internet sitesi üzerinden yayınladığı bir yazıda, kripto para ile işlem yapılabilen ATM’ler için franchise oluşturulduğunu duyurdu. 2014 yılında ilk kripto ATM’sini Bükreş’te faaliyete sokan Bitcoin Romania, 2019’dan itibaren geliştirme çalışmaları yaptıkları kripto para ATM’si ağını yeni yatırımcılarla birlikte büyüteceklerini belirtti. Yayınlanan yazıda ayrıca, şu an toplamda 20 olan kripto para ATM’lerinin sayısının yıl sonunda 100’e ulaştırılmasının planlandığı aktarıldı.

Bitcoin Romania’nın mevcut 20 ATM’si bulunurken bunların 6 tanesini ortaklık sistemiyle kurulmuş ATM’ler oluşturmakta. Ayrıca Bitcoin ATM’leri yalnızca Bitcoin değil Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash gibi diğer kripto para birimlerini de desteklemekte.

Kısa Vadede Kar İmkanı

Oluşturulacak ortaklık sisteminin detaylarına da yayınladığı yazıda yer veren Bitcoin Romania, tüzel bir kişilik tarafından devralınabilecek franchise’ın 4.500 Euro maliyetine sahip olduğunu belirtti. Buna ek olarak franchise alanların 5.000 Euro’luk bir depozito vermesi ve ATM’ye başlangıçta 10.000 Euro yüklemesi gerektiği bildirilen yazıda, sözleşmenin sona ermesi durumunda, ortak olan tüzel kişiliğin 10.000 Euro’luk başlangıç parasını ve ATM’nin zarar görmemiş olması durumunda 5.000 Euro’luk depozitoyu geri alacağı aktarıldı.

Bitcoin ATM’si için bir franchise sahibi olmayı 20 yıl önce bir McDonald’s franchise sahibi olmaya benzeten Bitcoin Romania kurucu ortağı ve CEO’su George Rotariu, bu ortaklığın yüksek faydalar sağladığını belirtti. Herhangi bir şirketin Bitcoin ATM’si ortaklığına katılabileceğini aktaran Rotariu, yapılan işlemlerden elde edilecek komisyonlarla yüksek karlar elde edilebileceğini vurguladı. Rotariu’ya göre franchise sahipleri üç ay içerisinde yatırımlarını amorti edebilecekler.

ATM’lerin Konumu Önemli

Bitcoin ATM’lerinde yapılacak alım-satım işlemlerinin genellikle bir dakikadan fazla süreceğini belirten George Rotariu, insanların bekleyebileceği bir yerde konumlandırılmış Bitcoin ATM’lerinin daha işlevsel olabileceğini vurguladı. Bu noktada benzin istasyonlarının Bitcoin ATM’leri için kullanışlı yerler olabileceğini söyleyen Rotariu, ATM’sini kendi işletmesine kuracak ortakların işletmelerine de katkı sağlayabileceğini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!