Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’dan Blockchain’e Övgü, Kripto Paralara Kınama

Fransa Maliye Bakanı Le Maire, Twitter hesabından blockchain ile alakalı yorumda bulundu. La Maire, blockchain teknolojisini överken kripto paralarla alakalı ise pek sevimli şeyler söylemedi.

Dün Twitter hesabı üzerinden paylaştığı yorumda Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, kripto para birimlerini kınadı. Bakan, blockchain teknolojisine övgüde bulunurken teknolojinin güvenirlik ve izlenebilirlik gibi artılarına değindi.

Bakan Le Maire, kripto para birimlerine karşı ise yüzde yüz olumlu bakmıyor. Yetkili isme göre blockchain teknolojisi bir ödeme sistemi olarak güvenli. Ancak kripto para birimleri, kara para aklamak gibi yasa dışı işlemlerin yapılmasını kolaylaştırıyor. Maliye Bakanı Le Maire, tweetinde tam olarak şunları söylüyor:

“Sevgili @cyrilpaglino, blockchain teknolojisinin güvenilirliği ve izlenebilirliği su götürmez bir gerçek. Ancak bazı kripto paralar uyuşturucu ve silah alımı gibi yasa dışı aktivitelerde kullanılabiliyor. Kara para aklamayı da bu aktivitelere dahil edebiliriz.”

“Kripto paraların teröristlerle alakası yok”

Fransa Maliye Bakanı La Maire’in blockchain tweetinde bahsettiği tweetin sahibi Cyril Paglino da aslında bir kripto para yatırımı firmasının ortağı. Bakan ile Paglino arasındaki tweetleşme, karşılıklı olarak böyle ilerledi. Önce Bakan Le Maire, 18 Ekim’de terörizm için kullanılan paranın daha sıkı kontrol edilmesi gerektiğinden bahsetti. Devamında kripto para birimlerinin daha fazla düzenlenmesi gerektiğini ekleyerek Paglino’nun dikkatini çekti.

Bunun üzerine, bir gün sonra, Paglino da Le Maire’e cevap verdi ve blockchain ödeme sistemlerindeki işlemlerin teroristlerle alakası olmadığını belirtti. Paglino, bu söylemlerin hepsinin bir mit olduğunu ve nakit paranın daha az güvenli olduğunun altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!