Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Bitcoin Fiyatının ABD Seçimleri Nedeniyle Yükseleceğini İddia Etti

Opimas LLC CEO’su Octavio Marenzi, katıldığı programda ABD seçimleri nedeniyle Bitcoin fiyatının rekor hızda yükseleceğini, diğer piyasaların ise düşeceğini söyledi. Analiste göre, kripto para piyasası dışındaki piyasalarda başkanlık seçimlerinin etkisi yoğun olarak hissedilecek.

Octavio Marenzi, katıldığı Boom Bust isimli programda ABD seçimleri, piyasalar ve Bitcoin fiyatı hakkında konuştu. Marenzi’ye göre toplamda 4 ana faktör şu anda ABD piyasalarına yön veriyor. Bu faktörler sırasıyla Covid19, ekonomi teşvik paketi anlaşması, Fed politikaları ve başkanlık seçimi şeklinde. Analiste göre, piyasaya yön veren en önemli gündem ise başkanlık seçimleri. Marenzi, konuyla ilgili şunu söyledi:

“Piyasayı yönlendiren asıl unsur başkanlık seçimleridir ve insanlar bu konu hakkında endişelenmeye başlayacaktır.”

Bu açıklamanın yatırımcılar arasında daha fazla endişe uyandırabileceği ifade edildi. Bunun yanında, Marenzi’den kritik kripto para yorumu da geldi. Analiste göre, başkanlık seçimlerinin getirdiği belirsizlik nedeniyle ABD piyasaları aşağı yönlü hareket edecek ve en popüler kripto para olan Bitcoin de zirveye çıkacak.

Programda sunucularından Christy Ai ise IMF Başkanı Georgieva’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmaya değinerek spekülatörlerin bu konuşmanın ardından Bitcoin’in 100.000 doların üzerine çıkacağı iddialarını dile getirdi. Christy, bazı uzmanların enflasyona karşı koruma aracı olarak görülen Bitcoin’in altının yerini alabileceği fikrini de aktardı.

CBDC’ler de Gündeme Geldi

Boom Bust’ın ilerleyen dakikalarında sunucu Sara Montes de Oca dijital merkez bankası paralarına değinerek Fed Başkanı Powell’ın konuşmasına yer verdi. Çin’in halihazırda dijital yuan testleri yaptığı konuşulurken Fed’in de CBDC çalışmaları yaptığı vurgulandı. Powell, konuşmasında dünya çapında merkez bankalarının yaklaşık %80’inin CBDC çalışmalarına başladığını, ancak bir dijital para çıkarma konusunda şimdiden konuşmanın daha erken olacağını belirtti. Son olarak Fed başkanı, konuşmasında dijital dolar çalışmalarında işbirliğine açık olduklarını da ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!