Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rookie Açıkladı: Bitcoin Yatırımcılarını Bu Hafta Neler Bekliyor?

Yerli kripto para yorumcularından Altcoinrookie Bitcoin’in önümüzdeki günlerde nasıl bir performans sergileyebileceğini yorumladı.

Genelde ani hareketlilikleriyle, volatilitesiyle ve dalgalanmalarıyla tanınan Bitcoin son birkaç haftadır oldukça durgun bir grafik çiziyor. Beş haftayı aşkın bir süredir 9 bin-9 bin 500 dolar aralığında seyreden Bitcoin’in volatilitesinin bir yıldan uzun süredir bu kadar düşük olmadığını söylemek dahi mümkün olabilir.

Hal böyleyken birçok yatırımcı Bitcoin’in ne zaman harekete geçeceğini, tabiri caizse bu yatay piyasanın sonunun ne zaman geleceğini merak ediyor. Yerli kripto para yorumcularından Rookie’nin görüşlerine göre bu piyasanın sona ermesi için Bitcoin’in önce belli başlı engelleri kırması gerekecek.

Yeniden 9 bin 200

Rookie, geçen hafta Kriptoda’da paylaştığı analizle Bitcoin’in gidişatını değerlendirmişti. Kendisi geçen haftaki bu videosunda da Bitcoin’in yatay hareketlerine ve piyasadaki kararsızlığa dikkat çekti.

Bitcoin’in geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde nasıl bir hareketlilik sergileyeceği büyük bir merak konusuydu. Rookie geçtiğimiz günlerde paylaştığı bu analizinde Bitcoin’in yeniden 9 bin 200 dolar seviyelerine gelebileceğini söyledi. Bitcoin’in anlık grafiğine baktığımızda karşımıza Rookie’nin tahmininden çok da uzak bir tablonun çıkmadığını görebiliyoruz.

7 günlük Bitcoin grafiği

Kritik Bölgeler

Rookie bugün yeni bir video paylaşarak kripto para piyasasının önümüzdeki günlerde ne yönde ilerleyebileceğini yorumladı. Bugün itibarıyla “beş haftadır volatilite olmadığına” dikkat çeken Rookie önümüzdeki günlerde veya haftalarda “sert bir hareket” görebileceğimizi söyledi.

Bitcoin’in olası bir sert hareketlilik sonucunda tam olarak ne yönde ilerleyeceği elbette belli değil. Fakat Rookie bu noktada hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğini, başka bir deyişle kritik noktaları da açıkladı. Destek olarak 8 bin 700 dolar; direnç olarak ise 10 bin 400 dolar bölgesine işaret eden analist bu seviyelerin iki buçuk aydır değişmediklerine de vurgu yaptı.

Rookie’nin paylaştığı analizden bir kesit, Kaynak

Rookie ayrıca yatırımcıları 9 bin 130 dolara doğru görülebilecek olası bir düşüşe karşı uyardı. Çünkü onun tahminlerine göre fiyatın bu yönde hareket etmesi bir sonraki durağın 8 bin 900 dolar olabileceği anlamına gelebilir. Rookie buna karşılık olarak piyasanın yeniden bullish olması için öncelikle 9 bin 500 dolar seviyesinin kırılması gerektiğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment