Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Yanıtladı: Bitcoin Fiyatı Neden Yükselmiyor?

Binance CEO’su Changpeng Zhao Bitcoin’in gidişatıyla ilgili yaptığı açıklamalarda piyasanın son zamanlarda ne kadar stabil olduğuna dikkat çekti.

Kripto para dünyasının en ünlü isimlerinden biri olan Changpeng Zhao birkaç saat önce Bloomberg’e röportaj verdi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Twitter saldırısının kurbanlarından biri olan Zhao bu röportajında piyasanın son zamanlardaki performansından ve Bitcoin’in geleceğinden bahsetti.

Yatay Piyasa Görüyoruz

Bugün Rookie’nin analizinde de gördüğümüz üzere kripto para piyasası bir süredir yatay şekilde ilerliyor. Birkaç haftadır 9 bin-9 bin 500 dolar aralığında ilerleyen Bitcoin’in volatilitesi bir yılı uzun bir süredir bu kadar düşük olmamıştı.

Changpeng Zhao katıldığı yayın sırasında Bitcoin’in son zamanlarda sergilediği bu yatay performansı yorumladı. Fakat kendisinin bu soruya net bir cevap verdiğini söyleyemiyoruz çünkü Zhao bu sorunun yanıtının henüz belli olmadığını düşünüyor. Bitcoin’in son aylarda neden böyle bir performans sergilediğinin bilinmediğini söyleyen Zhao bunun makroekonomik gelişmelerden kaynaklanıyor olabileceğini söylüyor.

“Bitcoin neden yükselmiyor?” bariz bir cevabı olmadığını düşünen Zhao ayrıca Bitcoin’in en başta neden düştüğüyle, yani mart ayında neden 4 bin dolara kadar gerilediğiyle ilgili de konuştu. Bunun geleneksel piyasalarla ilgili olabileceğini söyleyen Zhao şu yorumu yaptı:

“Geleneksel piyasaların mart ayında yaşananların ardından tamamen çökmelerine tanıklık ettik. Hisse piyasaları herhalde kripto para piyasasından bin kat daha büyüktürler.  Geleneksel piyasalarda bir düşüş yaşandığı zaman bu piyasalardaki yatırımcılar para kaybediyorlar. Para kaybeden insanlar (eğer aynı zamanda kripto para yatırımları varsa) bunları itibari paraya dönüştürmek zorunda kalıyorlar.”

Altkoin Mevsimi

Bitcoin’in neden yükselişe geçmediği sorusunu boş bırakan Zhao bu soruyu yanıtlarken alternatif kripto paralar hakkında da konuştu. Son zamanlarda özellikle Compound, Dogecoin, VeThor Token gibi çeşitli altkoinlerin ciddi anlamda değer kazandıklarını gördük. Piyasada yaşanan bu gibi hareketliliklere değinen Zhao şu anda altkoin mevsiminde olduğumuza inanıyor.

Kripto para piyasasının geçtiğimiz son birkaç ay içerisindeki durumunu yorumlayan Zhao, insanların Bitcoin’den ziyade alternatif kripto paralara yönelmeye başladıklarını ama bunun sebebinin belli olmadığını söylüyor. Kendisinin röportaj sırasında verdiği demeçler şu şekilde:

“Bitcoin (makroekonomik gelişmelerden de etkilenerek) oldukça stabil bir grafik çizdi. Hatta insanlar Bitcoin’e sabitkoin demeye başladılar… Bu aslında şu anda altkoin mevsiminde olduğumuzu gösteriyor. Zaten ticaret hacminin de yüzde 60’ı altkoinlerden geliyor ki bu sayı eskiden bu kadar yüksek değildi…

Biz Binance olarak 200’den fazla altkoin destekliyoruz. Bunların 31 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasındaki performanslarına baktığımızda sadece 3 kripto paranın ekside olduğunu görüyoruz… Bu hareketliliğin ardında yatan sebep ne, bilmiyorum. Belki de Twitter’da başlayan Dogecoin akımıdır. Gerçekten bilmiyoruz. Ama altkoin piyasası çok hareketli.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment