Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz 20 Temmuz 2020

Pin Pon Topu Etkisindeki Bitcoin…

Merhaba,

Yeni bir haftaya girdiğimiz şu günde Bitcoin alım satım işlemleri hızla devam ediyor. Hafta sonu fiyatın 9.200$’ın üstüne çıktığı bir yükseliş denemesinin ardından tekrar geriye dönen fiyat, deyim yerindeyse pin pon topu gibi bir oraya bir buraya minik hareketlerine devam ediyor. Geçtiğimiz hafta fiyatın 9.000$’ın altına inme teşebbüsünde bulunması, Temmuz ayında toparlanma gösteren bazı alt koinlere de acı çektirdi.

Uzun zamandan beri kendine bir yön bulamayan Bitcoin’in pin pon topu etkisinden kurtulma ihtimaline bir bakalım.

Ayılar ve boğaların birbirlerine üstünlük sağlayamadığı üçgenin içinden kuzeye doğru çıkmaya çalışan bir fiyat hareketi var. Fiyat bu yönde hareketine devam edecek olursa karşılaşacağı en önemli sorun MA50 olacak. Fiyatın üçgenden çıktıktan sonra MA50’yi aşması durumunda 10.000$ seviyesini test edeceğini söylemek gerekir.

Fiyatın aynı üçgenden güney yönünde çıkma ihtimaline karşılık fiyata en büyük destek MA100 olacaktır. MA100’ün geçmişte fiyata güçlü destek sağladığını biliyoruz. Fakat bu destek kırılacak olursa kendisini 8.000$ seviyesine kadar salabileceğini belirtelim.

Günlük grafikte MA50 ile MA100’ün geçmişte yaptığı gibi kesişmeleri yakından takip edilmeli. Boynunu hafiften aşağı kırmış olan MA50, yine burnunu hafiften yukarı kaldırmış olan MA100’ü aşağı doğru kesecek olursa ayıların dizginleri ellerine aldığından emin olabileceğiz. Boyun ve burunların yönünün takibi son derece önemli.

Dünya genelinde yaşanan belirsizliklerin yanı sıra virüsün de etkili olduğu genel ekonomik durum Bitcoin fiyatlarını da yakından etkilemeye başladı. Bununla birlikte ABD piyasalarıyla olan yakın ilişkisi ortaya çıktıktan sonra Bitcoin’in temel analizini yapmadan önce genel ABD ekonomisine göz ucuyla da olsa bakmanın önemi arttı.

Pin pon topu etkisinden bir an önce kurtulup doğal fiyat yapısına dönmesini özlediğimiz Bitcoin umarım her zaman yüzümüzü güldürür.

08-09 Ağustos 2020 tarihlerinde İstanbul Beşiktaş lokasyonunda, sınırlı sayıda katılımcının kabul edileceği Teknik Analiz Sanatı Eğitimi yapılacaktır. Detaylar için,

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

 

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment