Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Bilim İnsanları Nükleer Tesiste Kripto Para Madenciliği Yaparken Yakalandılar

Rusya‘daki çok gizli bir nükleer tesiste kaçak olarak Bitcoin madenciliği yapıldığı ortaya çıktı ve operasyon sırasında birkaç kişi tutuklandı.

Tesis içerisindeki süper bilgisayar Blockchain’e ekleme yapmak için internete bağlanmaya çalıştığında Sarov tesisinin güvenlik güçleri durumdan haberdar oldu.

Rusya’nın Federal Nükleer Merkezi’ne göre olayla ilişiği bulunan 9 kişi tutuklandı. Kısa süre sonra yapılan basın duyurusunda “bildiğimiz kadarıyla bu şahıslara karşı bir soruşturma başlatıldı” yorumu yapıldı. Rusya’nın batısında yer alan tesis Soğuk Savaş sırasında Sovyetler Birliği için nükleer silah geliştirme amacıyla kullanılıyordu.

Rusya’da madencilik ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını bununla görebiliyoruz ancak bunun yanında başka büyük gelişmeler de yaşanıyor. Rusya’da yakın zamanda kripto para madenciliği operasyonlarını büyütmek isteyen bir madenciye iki adet elektrik santrali satıldı.

Satılan santraller Orta Ural Dağlarının batı yamaçlarında bulunan Perm Bölgesi’nde yer alıyor. Bu tesislerde kripto para madenciliği için gereken ekipmanlar tutulacak. Tesisler aynı zamanda hem kripto para madencilik merkezi olarak hem de veri merkezi olarak kullanılacaklar.

Kaynak: OilPrice.com

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment