Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Kripto Para Yatırımcıları Yüzde 55’e Varan Vergi Ödeyecekler

Japonya‘daki kripto para yatırımcıları bu yıl itibariyle yaptıkları yıllık vergi beyanlarında kripto para yatırımından elde ettikleri kârın %15-55’ini vergi olarak verecek.

Japonya Ulusal Vergi Kurumu geçtiğimiz yıl dijital para üzerinden yapılan işlemlerin “çeşitli gelirler” sınıfına ait olduğunu duyurmuştu.

Japonya’da yabancı para birimlerinden ve hisse senetlerinden elde edilen kâra %20 (yılda 40 milyon Yen kazananlarda bu oran artıyor) civarında bir vergi uygulanırken kripto paralara uygulanacak verginin oranı %55’e kadar varabilecek.

Başka bir ülkeyle kıyaslayacak olduğumuzda ise Güney Kore’deki kripto para borsalarının mevcut vergi politikaları dahilinde %24.2 oranında vergilendirileceklerini görebiliyoruz.

Bloomberg’e göre günümüzdeki Bitcoin işlemlerinin %40’ı Yen üzerinden gerçekleşiyor ki bu da Japonya’nın kripto paraları vergilendirerek oldukça fazla gelir elde edeceği anlamına geliyor.

Chart

Görsel: Bloomberg

Japonya Ulusal Vergi Kurumu, yürürlüğe sokulacak vergi yasaların uygulandığından emin olmak adına kripto para yatırımcılarından oluşan bir veritabanı oluşturacak ve Tokyo ile Osaka’daki özel ekiplerler elektronik ticaretlerin takibini yapacaklar.

Japonya Nisan 2017’de Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak tanımış ve ülkedeki borsaları hacklerden ve yanlış yönetimden korumaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment