Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Hackerlar 9,000 Bilgisayarla Monero, Zcash ve Diğer Kripto Paraları Üretti

Antivirüs şirketi Kaspersky Lab‘e göre bir grup hacker iki yıl içerisinde kripto para madenciliği yapan 9,000 adet bilgisayara kötücül bir yazılım yükledi.

Russia Today tarafından yapılan yeni bir araştırma Zcash ve Monero da dahil olmak üzere çeşitli kripto para birimi madenciliği için cihazları gasp eden Rus hacker gruplarını su yüzüne çıkardı.

Grup biri 4,000 diğeri ise 5,000 cihazdan oluşan iki yığını kontrol altına almıştı.

Yayımlarda Kaspersky’den bir kaynağın: “Analistlere göre hackerların madencilik iletişim ağı sahiplerine ayda 30,000 $‘lık gelir sağlıyor.” diye ilettiği belirtildi.

Toplam gelirin yalnızca Monero için 209,000 $ civarında olduğu ve tüm para birimleri için hesaplanmasının çok zor gözüktüğü söyleniyor.

Kripto para hackerlığı Rusya’da yeni yaptırımlarla olan çatışmalar sürerken ilgi gören bir konu.

Temmuz ayında ülkenin internet danışmanı, Vladimir Putin‘e yurt içi cihazların % 30’u kadar şaşırtıcı bir miktarına madencilik virüsü bulaştığını söylerken dostane bakan Dmitry Marinichev bunu yalanladı.

Klimenko: “Daha dar bant aralığı bulunan bölgelerde örnekler azaltılsa da yüzde 20 ile 30’luk bir orandan bahsediyoruz. iPhone’lar ve Mac cihazları ise virüse maruz kalmaya daha az meyilli.” şeklinde ekledi.

Kaspersky ise tüketicileri “Jimmy” olayak bilinen Ağustos’taki Truvalı kötücül bankacılık yazılımı gibi daha büyük tehditlere karşı uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment