Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Hesaplarına Yaptırım Uygulayan Dapper Labs’tan Açıklama Geldi: AB düzenlemelerine tabiyiz

NFT şirketi Dapper Labs, Avrupa Birliği’nin (AB) kabul ettiği yaptırım paketi kapsamında Rus hesaplarını askıya aldığını duyurdu.

Dapper Labs yaptığı basın açıklamasında, Rusya ile bağlantılı hesapların artık NFT alıp-satamayacağını, hediye edemeyeceğini, hesaplarından para çekemeyeceklerini veya hesaplarına para yükleyemeyeceklerini belirtti.

Şirket, bir ödeme ve saklama kuruluşu olarak AB düzenlemelerine tabi olduğunu bu nedenle sekizinci yaptırım paketinde belirlenen yaptırımlara uymak zorunda olduğunu açıkladı.

Dapper Labs öte yandan hesapları kapatmadığını veya el koymadığını da ifade etti. Hesaplar içerisinde bulunan varlıklar ve bakiyeler sahiplerine ait olmaya devam edecek.

Şirket bu hamlesi üzerine sosyal medyada oldukça tepki aldı. Birçok kullanıcı Dapper Labs’ı özgürlükçü kripto para dünyasında bilerek ve isteyerek sansürü desteklemekle itham etti. Şirket çalışanı olduğunu iddia eden bir Twitter kullanıcısı ise şirketin Avrupa Birliği yasalarına tabi olduğunu bu nedenle yaptırım konusundan hoşlanmasalar da başka seçenekleri olmadığını belirtti ancak yine de bu açıklama tepkileri hafifletmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!