Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus İş Adamı Kripto Madenciliği İçin Elektrik Santralleri Satın Aldı

Elektrik faturalarındaki ucuzluk ve bir çok büyük madencilik işlemlerinin yakın civardaki elektrik santrallerine yerleşmesi ile Çin uzun bir süredir kripto para birimi madenciliğinin kalelerinden biri olmaktaydı.

Fakat bu Rusya‘da bulunan yatırımcıların elektrik santralleri alarak kripto para madenciliği işlemlerine ev sahipliği yapmalarını sağlamaları ile Rusya’ya doğru kaymaya başlayacak gibi gözükmekte.

RT‘ye göre, Rus iş adamı Aleksey Kolesnik‘in yerel bir gazete olan Kommersant‘a yaptığı bir açıklamada gelecekte kripto para madenciliği yapmak üzere iki tane elektrik santrali aldığını doğruladı.

Moskova‘nın yaklaşık olarak 1,200 km doğusunda, Perm ve Udmurtia bölgelerinde bulunan bu iki santral yenilenerek bir veri merkezi ve madencilik operasyonu merkezine dönüştürülecek.

Kolesnik bu iki elektrik santrali için yaklaşık olarak 3 milyon dolar yatırım yaptı fakat kripto para madenciliği yapmaya başlayacağı veya ne zaman başlayacağı konusunda halen kesin bir haber yok.

Bu projenin güvenilirliği ve geleceği tamamen daha öncedende ülkedeki kripto para birimleri konusunda bazı gelişmeler kaydeden Rus hükümetinin elinde.

Geçtiğimiz haftanın son günlerinde yerel bir medya kuruluşunun yaptığı bir açıklamada Rusya maliye bakanlığının ülkede bulunan kripto para ticaretini düzenli piyasalar içerisinde gerçekleşmesini sağlayacak bir kanun taslağı üzerinde resmen çalışmaya başladıklarını duyurdu.

Bu duyuru devlet başkanı Vladimir Putin‘in BRICS ve EEU üyelerinin yer alacağı çok uluslu bir kripto para birimi fikrini sunduktan kısa bir sonra ortaya çıktı.

Rusya’nın 2018’in Haziran ayına kadar kripto para birimleri ticaretini düzenlemesi ve resmileştirmesi bekleniyor. Bu esnada madencilik ve ticaret halen vergiye tabi olmaya devam edecek.

Daha Çok Öncülük Beklemeye Devam Edin

Rusya geçtiğimiz yılda kripto para birimlerinin düzenlenmesi ve resmi bir hal alması hakkında neredeyse hiç zaman kaybetmedi.

Madenciler ve ticaret yapanlar kendi mutlu mesut yollarını izlerken, hükümet de yetişmek için son 12 ay boyunca elinden geleni yaptı özellikle Bitcoin değerindeki destansı yükselişinden sonra.

Geçtiğimiz ayın kripto para birimleri için pek iyi olduğunu söyleyemeyiz, özellikle yaşanan günlük bazdaki düzensiz dalgalanmaları göz önüne aldığımızda. Fakat buna rağmen kullanıcıların kripto para madenciliğine yönelik olan akını durmaksızın devam etti.

Aralık ayında hükümetin nasıl bir yol izleyeceğine açıklık gelmesi ile kripto para yatırımcıları ve madencileri, yasaklamanın da tamamen ortadan kalkması ile gelecekte ne bekleyeceklerini daha iyi biliyorlar.

Rusya’nın gelecekte diğer büyük madencilik operasyonlarına da ev sahipliği yapması pek şaşırtıcı olmaz özellikle ülkedeki kripto para birimlerine karşı olan talebin giderek daha da büyüdüğü düşünülürse.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment