Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Kilisesi’nde Madencilik Skandalı! Kiliseye Rekor Ceza Geldi

Rusya’da hizmet veren Evanjelist bir kilise, ciddi miktarda elektrik tüketip Bitcoin madenciliği yaptığı ortaya çıkınca, rekor bir ceza aldı. Polis yetkililerinin, kilisede madencilik yapabilmek için ciddi bir ekipman kiralandığı iddiasını araştırması sonucunda, olayın boyutu anlaşıldı.

Kiliseden tükettiği elektrik miktarı geri talep edilirken, aynı zamanda 1 milyon Ruble (15 bin dolarlık) bir ceza kesildi. Elektrik dağıtım firmasının geçtiğimiz yılın Mayıs ve Ağustos ayları arasında bu müthiş kullanım artışını fark ettiği ve yetkilileri uyardığı ifade edilirken, kilisenin o dönem ödediği elektrik tutarını ise mahkeme kararı uyarınca geri almayı başardığı kaydedildi.

Bu Rus Kilisesi’nin yaşadığı durum kripto para camiasında da bir takım tartışmaların fitilini ateşlemişe benziyor. Bitcoin madenciliği yapmanın yasal olup olmaması bir yana, kilise gibi dini bir kurumda bu işin para ödemeden yapılması kafaları karıştırıyor. Bazı insanlar, bunun etik bir şey olmadığını belirtirken, bazıları da bu durumun tartışmaya açılmasının doğru olmadığını ifade ediyor.

Ancak bilinen bir gerçek var ki, kilise ya da bir başka yer fark etmeksizin, kripto para madenciliğini iş yerlerine taşımak bilinen bir sorun haline geldi. Birçok işveren, bu durumdan oldukça rahatsız ve bunda bir nevi haklı da olabilirler. Çünkü Bitcoin madenciliği ciddi elektrik tüketen bir olay. Bu noktada madenciler de cihazların pahalı olmasından ötürü en azından elektrik masraflarından kısabilmek için böyle hamleler yapıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment