Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kişiden Kişiye Bitcoin Alışverişinde Lider Olan Üç Ülke Belli Oldu!

Ekim ayı boyunca yerel Bitcoin marketlerinde el değiştiren toplam Bitcoin miktarı belli olurken; zirvede yer alan üç ülke Venezuela, Arjantin ve Mısır oldu. Hırvatistan ve İsviçre gibi ülkeler ise, bu ay boyunca 2018 döneminin en düşük rakamlarını kaydetti.

Arjantin’de Bitcoin Kullanımı Giderek Artıyor

Ekonomik krizin ardından ciddi bir sıkıntıya giren Güney Amerika ülkesi Arjantin’de, Bitcoin şu anda büyük bir kullanım alanına sahip. Birçok Arjantinli, Bitcoin’i adeta bir kaçış olarak görüyor. Arjantin Pesosu’nun dolar karşısında ciddi değer kaybetmesi ile birlikte, Bitcoin ülkede giderek daha da popüler bir hale geliyor.

Aynı zamanda Arjantin hükümetinin kripto paralara karşı izlediği olumlu politika ve ülkede birçok Bitcoin ATM’sinin açılması da, bu duruma katkıda bulunan bir diğer etmen olarak gösteriliyor. Ekim ayı boyunca Arjantin’de LocalBitcoins verilerine göre işlem hacmi tam 9 milyon dolar oldu

Arjantin’e benzer bir şekilde hiperenflasyon ve ekonomik kriz ile boğuşan Venezuela’da da kripto paralar artık olmazsa olmaz hale geldi. Ülkede kaydedilen toplam hacim ise, bu ay özelinde 14,4 milyon dolar oldu.

Arjantin ve Venezuela’nın aksine şu an akut bir ekonomik krizde olmayan Mısır’da da kripto paralar ciddi ilgi alanına girmeye başladı. Yapılan ekonomik reformlarla rahat bir nefes alan Mısır halkının birikimlerini Bitcoin ve diğer kripto paralarda değerlendirmeye başladığı tahmin ediliyor. Listede üçüncü olan Mısır’da ay boyunca 1 milyon Mısır Poundu’ndan fazla bir hacim kaydedildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment