Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Kripto Para Düzenlemelerini Yine Erteliyor

Rusya’daki yetkililer ülkedeki kripto para düzenlemelerini ertelemeyi düşünüyorlar.

Rusya‘daki yetkililer bundan birkaç ay önce “Dijital Finans Varlıklarına Dair” başlıklı bir tasarı hazırlamış, kripto para sektörünü düzenleyebilmek için bunu Devlet Duması’na sunmuşlardı. Ancak Devlet Duması, tasarıdaki çeşitli eksiklikleri gerekçe göstererek bu tasarının yeniden hazırlanması gerektiğini belirtmişti.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Rusya’daki kripto para düzenlemeleri bir kez daha ertelenebilir. Bunun sebebi ise ülkedeki yetkililerin konuyla ilgili henüz bir uzlaşmaya varamamış olmaları.

Devlet Duması Finans Piyasaları Komitesi’nin başkanı olan Anatoly Aksakov, bu tasarı hakkında yeni açıklamalarda bulunarak tasarının henüz tam anlamıyla hazır olmadığını belirtti.

Rusya’daki yetkililerin henüz dijital paralarla ilgili resmi bir karara varamadıklarını söyleyen Aksakov şöyle ekliyor:

“Bu yasa tasarısıyla birlikte ülkedeki kripto para ticaretini yasaklayıp yasaklamayacağımıza karar vereceğiz. Henüz bu konuda bir uzlaşmaya varabilmiş değiliz. Öncelikle kripto paralar için yasal bir tanım oluşturmalıyız. Ondan sonra Rusya’da kripto para alıp satmak yasal mı olacak yasak mı olacak karar vereceğiz.”

Yine Gecikti

Rusya’daki yetkililer bu tasarının bu yaz mevsiminde yürürlüğe girmesini bekliyorlardı.

Rusya’da çok fazla kripto para şirketi bulunuyor ve bu şirketlerin yasal durumuna ilişkin henüz kesin bir bilgi yok. Rusya’daki yetkililer bu belirsizliği bir an önce çözmek için harekete geçmişlerdi ancak bu doğrultuda henüz somut bir adım atılabilmiş değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment