Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Ödeme Firması Qiwi’nin Eski Bir Çalışanı Şirket Ekipmanı ile 500.000 Bitcoin Kazmış!

Rus ödeme hizmeti sağlayıcısı Qiwi platformunun CEO’su Sergey Solonin, şirketin eski bir çalışanının 2011 yılında şirket ekipmanını kullanarak 500.000 Bitcoin kazdığını açıkladı. İsmi Solonin tarafından verilmeyen programcı, 25 Temmuz tarihinde Meduzaisimli haber sitesinin aktardığına göre tamı tamına 500.000 Bitcoin kazmış.

Moscow Advanced Communications School (MACS) platformunda verdiği bir ders esnasında konuşan Solonin, firma çalışanlarından birisinin Qiwi ödeme terminallerini kullanarak kripto para kazdığını ve 2011 yılında çıkardığı Bitcoin’lerin değerinin o zaman 5 milyon dolar, bu sıralar ise 4 milyar dolara yakın para ettiğini vurguladı.

Solonin şunları ifade etti:

”Her şeyden önemlisi, bu miktar hakkında hayrete düştüm: üç ay içerisinde 500.000 koin kazabilmiş, ki bu o zaman 5 milyon dolar ediyordu. Şimdi ise milyarlarca dolar.”

Meduza kaynağına göre, Qiwi bu çalışanlarının yasa dışı etkinliğini, gece saatlerinde terminallerin aşırı elektrik kullanması sayesinde keşfetmiş. Programcı yakalandıktan sonra servetini teslim etmeyi reddetmiş ve onurlu bir şekilde istifasını vermiş.

Solonin, Qiwi’nin terminallerinin Bitcoin için kullanıldığında şirketin aslında yaptığı işe göre daha karlı olduğunu görünce, o elemanın yaptığına benzer bir setup kurmayı denemiş. Ancak yaklaşık 3 ay süren hazırlık sürecinden sonra terminallerin işlemci gücünün şimdiden Bitcoin ağındaki diğer madencilerle rekabet etmeye yetmeyecek durumda olduğunu görmüşler.

Meduza bu haberi yayınladıktan sonra yaptığı yeni bir güncellemede, eski Qiwi programcısının 500.000 Bitcoin’den yararlanamadığını çünkü bunların bir noktada ”kaybolduğunu” da aktardı.

Geçtiğimiz hafta Rusya Duma Komitesinin Finansal Piyasa Başkanı Anatoly Aksakov, kripto para madencilerinin ve sahiplerinin Rusya içerisinde mevcut Gelir Kanununa göre denetlenip düzenleneceğini ifade etmişti. Aksakov buna ek olarak Duma Meclisinin kripto para birimleri ile ilgili yasaları sonbahar mevsimi esnasında geçireceğini de müjdeleyen kişi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment