Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Blockchain Girişimi, ICO Projelerine 1 Milyar $ Yatırım Yapmak İstiyor

FinShi Capital olarak bilinen Rusya Blockchain Girişim Fonu, ICO ile ilgili projelere 1 milyar $ yatırım yapacaklarını duyurdu.

Dün yapılan basın açıklamasında, girişim fonları sendikası ICO kampanyası öncesinde fonu 1.3 milyon $ yükselttiğini açıkladı ve gelecek Ekim ayında fonu 50 milyon $ daha arttırmayı planlıyor.

Hedeflenen yatırımcılar Rusya’nın “Silikon Vadisi” üyesi Skolkovo yer alıyor. Proje zaten Putin ve danışmanı Herman Klimenko tarafından kurulan Rusya Blockchain ve Kripto Paralar Birliği(RABIK) tarafından gerekli onay almış durumdadır.

Basında yayınlananlara göre:

“Ayrılan fon ICO’ların hem ticari girişimini arttırmak hem de Skolkovo sakinlerini teşvik etmek için kullanılacaktır.Fon, madenciler ve RABIK tarafından desteklenmektedir. Potansiyel ICO yatırımcılarını desteklemek amacıyla oluşturulmuştur.”

Fon, olasılıklar konusunda iyimser. Ön tahminlere dayanarak kar oranının %520 ‘nin üzerinde olması gerektiği iddia ediliyor.

Bu sırada RABIK, Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Alexei Moiseev‘ın nitelikli yatırımcılar hariç diğer herkese yasak getirilmesi çağrısına karşı duruşunu açıkladı.

“Yeni kurulan derneğimiz bu konuda aynı düşünceyi savunmamaktadır. Derneğimiz bu konunun düzenlemelerle ilgili diyalogların yaşandığı gündemde olması gerektiğine inanmaktadır.” şeklinde yorum yaptı

“Örneğin, kripto varlıkların sahibi ve yatırımcı olmayan kişiler yeni birliğe girebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment